Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Cenzură în Spania. Playback la imn înainte de finala Cupei, Athletic - Barcelona (VIDEO)

Cenzură în Spania. Playback la imn înainte de finala Cupei, Athletic - Barcelona (VIDEO)

Cenzură în Spania. Playback la imn înainte de finala Cupei, Athletic - Barcelona (VIDEO)
14 Mai 2009   •   13:41

Finala Cupei Regelui Spaniei din acest an, Athletic Bilbao - FC Barcelona a fost prin excelenţă meciul anti-spaniolilor. Aşa cum era de aşteptat, suporterii celor două echipe au făcut front comun şi au huiduit copios Imnul Spaniei, dar televiziunea iberică avea o surpriză. A cenzurat huiduielile şi a difuzat pe post, live, sunetul de la un meci al Spaniei, la care imnul nu era huiduit. Totul sub ochii Regelui Juan Carlos.
Partida, câştigată de Barcelona cu 4-1, s-a jucat pe stadionul Mestalla din Valencia cu zeci de mii de suporteri în tribune, majoritatea catalani şi basci, adică duşmanii declaraţi ai Statului Spaniol. Fanii echipelor fanion ale Cataluniei şi Ţării Bascilor au fluierat extrem de puternic momentul intonării imnului, moment în care televiziunea spaniolă, TVE, a difuzat imagini cu jucătorii dar şi sunetul de pe un CD cu imnul naţional cântat "aşa cum trebuie". Incredibil pentru o ţară a Uniunii Europene, dar plauzibil, spre exemplu, pentru o dictatură. Faptul este demonstrat dincolo de orice dubiu de o înregistrarea realizată de Marca.

În altă ordine de idei, fanii celor două echipe şi-au ieşit din petec după meciul care a dus trofeul pe Camp Nou, ultraşii catalani atacând, în Barcelona, forţele de ordine cu sticle şi materiale pirotehnice şi, chiar, un semafor. 45 de persoane a fost arestate de poliţie în urma acestor incidente nefericite. Mai rău, 34 de poliţişti şi 75 de fani au fost răniţi de altercaţiile provocate de suporterii Barcei, potrivit Mediafax.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cenzura Spania FC Barcelona Athletic Bilbao
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close