Antena 3 CNN Sport Fotbal extern CAN2010. Egipt îşi depune candidatura pentru al treilea trofeu consecutiv: 3-1 cu Nigeria

CAN2010. Egipt îşi depune candidatura pentru al treilea trofeu consecutiv: 3-1 cu Nigeria

CAN2010. Egipt îşi depune candidatura pentru al treilea trofeu consecutiv: 3-1 cu Nigeria
12 Ian 2010   •   21:18


Campioana en-titre a Cupei Africii pe Naţiuni, Egipt, a început în forţă turneul din 2010, învingând cu 3-1 principala contracandidată a Grupei C, Nigeria.

Mult aşteptatul meci dintre cele două forţe ale fotbalului african a avut parte de un debut slab, până când Mohamed Zidan l-a întins pe Vincent Enyeama în minutul 5. Nigeria, aflată în căutarea celui de-al treilea titlu al ei, a preluat conducerea în minutul 12, când atacantul Chinedu Obasi de la Hoffenheim a scăpat din marcaj pe partea dreaptă şi l-a învins pe Essam Al Hadary cu un şut pe colţul lung.

Nigeria a mai avut o ocazie clară în minutul 20, după ce fundaşul lui Marseille Taye Taiwo l-a găsit pe Kalu Uche în careu, însă atacantul lui Almeria a tras peste bară. Zidan putea egala trei minute mai târziu, însă şutul său a trecut pe lângă poartă.

Egipt, care a câştigat turneul de şase ori, a egalat după ce Meteab a profitat de o confuzie în apărarea nigeriană şi a primit o minge de la Hassan, l-a driblat pe Enyeama la marginea careului şi a înscris în poarta goală.

Golul a şocat Nigeria şi echipa lui Shuaibu Amodou nu şi-a mai revenit. Hassan a dus campioana în avantaj cu un şut deviat de la 20 de metri, după ce a fost servit excelent de Zidan în minutul 55. Scorul final a fost stabilit de Mohammed Naguy cu un şut pe jos în minutul 87, în urma unui contraatac şcoală.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cupa Africii pe Natiuni
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close