Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Bordeaux - Olympiakos 2-1. Francezii se califică în sferturi în ciuda emoţiilor neaşteptate (VIDEO)

Bordeaux - Olympiakos 2-1. Francezii se califică în sferturi în ciuda emoţiilor neaşteptate (VIDEO)

Bordeaux - Olympiakos 2-1. Francezii se califică în sferturi în ciuda emoţiilor neaşteptate (VIDEO)
17 Mar 2010   •   23:39

Bordeaux au trecut, marţi, de campioana Greciei, Olympiakos Pireu, şi s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Francezii şi-au apărat cu succes victoria obţinută în tur, 1-0, şi au câştigat pe teren propriu cu 2-1 după o partidă cu mai multe emoţii decât o arată scorul final.
Redutabila echipă a lui Laurent Blanc avea o misiune relativ uşoară miercuri, în returul optimii de finală a Ligii Campionilor contra celor de la Olympiakos Pireu. Cum scorul în Grecia fusese 1-0 pentru francezi, Bordeaux nu avea mare nevoie să atace în retur. Cu toate acestea, francezii au început partida în avanposturi. Şi acest lucru s-a văzut repede, încă din minutul 5. Bordeaux a obţinut o lovitură liberă periculoasă, iar "noul Zidane", Yoann Gourcuff, l-a învins pe Nikopolidis, ducând scorul la 1-0.
Din acel moment, meciul a fost unul închis iar grecii nu s-au putut apropia periculos de poartă decât în minutul Zairi, care a ratat şutul dintr-o poziţie bună. Chiar înainte de pauză, Olympiakos a fost foarte aproape de egalare dar arbitrul a anulat pe motiv de ofsaid un gol marcat de Derbyshire.
Repriza a doua a fost una plină de evenimente. Mai întâi, englezul lui Olympiakos, Derbyshire, a primit cartonaşul roşu în minutul 60. Acest lucru s-a dovedit, în mod ciudat, cu noroc, iar grecii au reuşit egalarea în minutul 64, când Konstantinos Mitroglou a reuşit un gol de senzaţie, de la mare distanţă, din vole. Grecii au primit repede o mână de ajutor şi de la arbitru, iar fracezii au avut şi ei un om eliminat în minutul 69, pe Diarra.
Acest lucru le-a dat multe speranţe ousiderilor greci, dar cei care au marcat au fost tot campionii Franţei, prin Chamakh, în minutul 88. Astfel Bordeaux şi-a asigurat prezenţa în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, performanţă extraordinară francezi, care au două echipe în această fază a competiţiei.
Vezi aici golurile partidei Bordeaux - Olympiakos.
Formaţiile de joc:
Olympiakos: Nikopolidis, Torosidis, Avraam Papadopoulos, Mellberg, Raul Bravo, Maresca, Stoltidis, Zairi, LuaLua, Datolo, Derbyshire. Rezerve: Urko, Galitsios, Oscar, Zewlakow, Mitroglou, Leonardo, Ledesma.
Bordeaux: Carrasso, Chalme, Sane, Ciani, Tremoulinas, Menegazzo, Diarra, Plasil, Gourcuff, Wendell, Chamakh. Rezerve: Rame, Henrique, Jurietti, Gouffran, Cavenaghi, Jussie, Sertic.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Liga Campionilor Bordeaux
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close