Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Boloni: Doar conflictul dintre Steaua şi Ioan Becali l-a făcut pe Rădoi să rateze transferul la o echipă mare

Boloni: Doar conflictul dintre Steaua şi Ioan Becali l-a făcut pe Rădoi să rateze transferul la o echipă mare

Boloni: Doar conflictul dintre Steaua şi Ioan Becali l-a făcut pe Rădoi să rateze transferul la o echipă mare
18 Feb 2009   •   14:02

Antrenorul formaţiei belgiene Standard Liege, Ladislau Boloni, ştie de ce Mirel Rădoi nu a ajuns la o echipă mare din Occident şi a plecat la 28 de ani de la Steaua în Arabia Saudită. Câştigător al Cupei Campionilor cu Steaua în 1986, Boloni afirmă că Rădoi a căzut victimă conflictului de după 2000 dintre Gigi Becali şi Victor Piţurcă pe de o parte şi Ioan Becali pe de altă parte. Fostul lider din Ghencea ar fi ajuns, spune Boloni, cu uşurinţă la o echipă bună din Occident dacă nu ar fi existat acest conflict.
Fostul antrenor al echipei naţionale a României consideră că Rădoi nu a avut foarte mult de ales în carieră, motiv pentru care a ajuns să fie nevoit să se transfere la Al-Hilal relativ târziu în carieră pentru a-şi asigura viitorul financiar.
"Dacă Mirel a greşit cu ceva, nu a făcut-o acum că a plecat la Al-Hilal. El ar fi avut loc să joace fără probleme la multe echipe din Occident. Însă a greşit în perioada în care a fost un fotbalist tânăr, care a ieşit în evidenţă, fiind lider la Steaua şi titular la echipa naţională. De altfel, Rădoi a fost sacrificat în "războiul" dintre Piţurcă şi patronul Stelei, pe de o parte, şi Ioan Becali, pe de alta!", spune Boloni într-o declaraţie pentru gsp.ro.
Tehnicialul care a vrut să îl aducă pe Rădoi în iarnă la Standard Liege, lider în Belgia, cunoaşte bine detaliile relaţiilor dintre patronul de la Steaua şi antrenorul echipei naţionale şi fostul impresar FIFA Ioan Becali. Din acest motiv, românul de etnie maghiară înţelege evenimentele care au dictat cursul carierei lui Rădoi:
"Ştiu bine că Giovanni i-ar fi putut găsi echipa bună, chiar foarte bună. Rădoi a fost influenţat şi împiedicat să semneze vreun contract de reprezentare cu Giovanni. Sunt ferm convins că dacă n-ar fi fost acest război, Mirel ar fi putut ajunge la un club important al Europei de multă vreme. Din păcate pentru jucător, interesul lui Piţurcă şi al patronului Stelei pe vremea aceea a fost să nu-l lase să colaboreze cu impresarul. Până la urmă tot Rădoi a plătit!", a conchis Boloni.
Şansele pentru Rădoi ar fi putut veni, spune acelaşi Boloni, mai degrabă spre începutul carierei sale de jucător. Şi din acest motiv, fostul internaţional român nici nu crede foarte mult că Inter l-a vrut cu adevărat pe fostul jucător al Stelei. Dacă Inter l-ar fi vrut cu adevărat, l-ar fi cumpărat fără foarte mari probleme, se spune în gsp.ro.
"Nu cred că Rădoi a fost dorit de Mourinho la Inter. Cunosc suficient de bine fotbalul profesionist şi legăturile care există. Dacă ar fi fost un interes real, Mirel ar fi ajuns acolo. Nu ştiu dacă a fost doar un scenariu de a-i creşte cota. La Al-Hilal el va reuşi să asigure viitorul familiei lui, dar ar trebui să fie dezamăgit că nu a ajuns în fotbalul adevărat, unde sunt destui jucători sub valoarea lui", a încheiat antrenorul lui Standard.
Fotbalul arab nu îi este complet necunoscut tehnicianului, care a antrenat timp de un an formaţia Al Jazeera din Emiratele Arabe Unite. Acolo, el l-a avut elev pe fostul internaţional olandez Philip Cocu, aflat pe finalul carierei. Boloni îl consideră pe olandez inferior ca valoare lui Mirel Rădoi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ladislau Boloni Mirel Radoi
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close