Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Blatter: CM organizate în comun sunt păguboase, ar fi bine să renunţăm la ele

Blatter: CM organizate în comun sunt păguboase, ar fi bine să renunţăm la ele

Blatter: CM organizate în comun sunt păguboase, ar fi bine să renunţăm la ele
24 Feb 2009   •   14:52

Preşedintele FIFA, elveţianul Sepp Blatter, a semnalat din nou faptul că nu este profitabil ca turneele finale de Cupă Mondială să se organizeze în comun, de către două ţări. Exemplul pe care în dă şeful forului fotbalistic mondial este CM din 2002 din Japonia şi Coreea de Sud, când toată organizarea a trebuit să se dubleze, astfel şi cheltuielile fiind mult mai mare. În acelaşi timp, profitul a fost unul singur, iar organizatorii au câştigat de două ori mai puţin.
"Experienţa Cupei Mondiale din 2002, organizată de Japonia şi Coreea de Sud, a arătat că nu este cea mai bună soluţie. Trebuie să existe două bugete, două comitete de organizare, cheltuielile sunt de două ori mai ridicate. În final, este vorba de două competiţii, dar cu un singur profit", s-a plâns Blatter, potrivit Mediafax.
Grija lui Blatter este cu atât mai mare, cu cât Cupele Mondiale din 2018 şi 2022 au din ce în ce mai multe candidaturi comune, în condiţiile în care elveţianul consideră că alegerea unei singure ţări organizatoare simplifică lucrurile foarte mult. Recent, Belgia şi Olanda au anunţat că nu vor renunţa la candidatura depusă pentru a organiza în comun CM din 2018 sau 2022. Această opţiune se adaugă ofertelor depuse deja de Spania/ Portugalia.
Blatter are, totuşi, şi unele motive de optimism. Pe lângă aceste două candidaturi în comun, Anglia, Australia, China, Indonezia, Japonia şi Mexic şi-au depus deja documentele pentru a organiza o Cupă Mondială.
Declaraţia a fost făcută de Joseph Blatter luni, la o întrunire pe care a avut-o luni cu Vaclav Klaus, preşedintele Republicii Cehe, şi cu şeful Camerei Inferioare a Parlamentului, Miroslav Vlcek, dar şi cu preşedintele Federaţiei de Fotbal din Cehia, Pavel Morky, discutând despre realizarea unei autonomi extinse pentru sport în cadrul Uniunii Europene, informează sursa citată.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sepp Blatter FIFA
Citește mai multe din Fotbal extern
» Vezi toate știrile din Fotbal extern
Cele mai noi știri
Parteneri
x close