Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Asta înseamnă să joci pentru onoare, când eşti eliminat în preliminarii: Bolivia - Brazilia 2-1 (VIDEO)

Asta înseamnă să joci pentru onoare, când eşti eliminat în preliminarii: Bolivia - Brazilia 2-1 (VIDEO)

Asta înseamnă să joci pentru onoare, când eşti eliminat în preliminarii: Bolivia - Brazilia 2-1 (VIDEO)
12 Oct 2009   •   15:26


Scoasă de ceva vreme din cărţile calificării la Mondiale, Bolivia a mai reuşit o victorie surprinzătoare în preliminariile zonei sud-americane. După ce a zdrobit Argentina cu 6-1, Bolivia a reuşit să învingă în La Paz şi Brazilia, cu 2-1.

O victorie a bolivienilor din care Mutu şi compania poate ar trebui să tragă învăţături, pentru că acei jucători nu au mai abandonat jocul şi nici nu au tratat cu indiferenţă un meci al cărui rezultat conta doar pentru onoarea fotbalului din acea ţară. E drept, nici brazilienii nu aveau motivaţia de a mai obţine victoria, după ce obţinuseră biletele pentru Africa de Sud, însă elevii lui Dunga au încercat să îşi apere blazonul şi au de partea lor argumentul unei atmosfere greoaie cauzată de altitudinea la care se află La Paz.

Seria de 19 meciuri fără înfrângere a Braziliei a luat sfârşit la 3.600 de metri deasupra mării, unde două goluri rapide din partea lui Edgar Olivares şi Marcelo Martins au stabilit soarta celor trei puncte. Nilmar a înscris un gol pentru cvintupla campioană mondială, în repriza secundă, însă fără alt rezultate.

"Ştim că nu e uşor să jucăm acolo, mai ales fără timp de adaptare", a declarat Dunga, insistând asupra faptului că un meci în La Paz nu ar pune probleme dacă jucătorii ar avea suficient timp să se adapteze condiţiilor atmosferice. Dunga i-a lăsat acasă chiar şi pe Kaka sau Luis Fabiano, aducând în capitala Boliviei doar jucători care au mai avut contact cu atmosfera din La Paz. "Am modificat tactica în repriza secundă, dar nu a fost suficient pentru a întoarce rezultatul", a mai declarat Dunga.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bolivia Brazilia preliminarii CM 2010
Citește mai multe din Fotbal extern
» Vezi toate știrile din Fotbal extern
Cele mai noi știri
Parteneri
x close