Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Antrenorul lui Werder Bremen este fair-play: Felicitări formaţiei Şahtior! A fost echipa mai bună

Antrenorul lui Werder Bremen este fair-play: Felicitări formaţiei Şahtior! A fost echipa mai bună

Antrenorul lui Werder Bremen este fair-play: Felicitări formaţiei Şahtior! A fost echipa mai bună
21 Mai 2009   •   03:24

Şahtior Doneţk a devenit prima echipă ucraineană care câştigă Cupa UEFA, după ce formaţia pregătită de Mircea Lucescu a învins echipa Werder Bremen.

Şahtior s-a impus în ultima finală a Cupei UEFA, competiţie care de anul viitor se va numi Liga Europa. Şahtior Doneţk a urmat unei alte echipe din Estul Europei, Zenit Sankt Petersburg, câştigătoarea de anul trecut.

Până la victoria din finală, Şahtior, care a venit din grupele Ligii Campionilor, a trecut de Tottenham (Anglia), ŢSKA Moscova (Rusia), Olympique Marseille şi Dinamo Kiev.

În vreme ce echipa lui Lucescu se bucura de trofeu, germanii stăteau întinşi pe gazon şi plângeau. Cu toate acestea, antrenorul lui Werder a avut tăria să recunoască că Il Luce a meritat victoria, chiar dacă sunt dezamăgiţi.
Thomas Schaaf arăta că toţi jucătorii echipei Werder Bremen sunt dezamăgiţi că au pierdut finala Cupei UEFA, însă trebuie să accepte acest lucru.
?Nu am fost destul de rapizi şi eficienţi. Nu am putut pune presiune pe adversar. Nu am fost capabili să jucăm ca de obicei. Le-am dat prea mult spaţiu şi am pierdut prea multe mingi. Felicit Şahtior. Au fost echipa mai bună a serii?, declara tehnicianul lui Werder, Thomas Schaaf.
"Toată lumea este dezamăgită în vestiare, nu am reuşit să câştigăm această finală, dar trebuie să acceptăm acest lucru. Acum trebuie să ne concentrăm pe restul programului, adică la meciul cu Wolfsburg de sâmbătă şi la finala Cupei Germaniei. Nu am reuşit să fim stăpâni pe noi la această finală. Sezonul este lung, am început să simţim oboseala, poate ne-a lipsit prospeţimea", a declarat tehnicianul.

Antrenorul Mircea Lucescu şi fundaşul Răzvan Raţ au purtat câte un drapel al României cu ocazia ceremoniei în care au primit trofeul Cupei UEFA.

Jucătorii echipei Şahtior Doneţk şi oficialii grupării ucrainene au primit medaliile şi trofeul din mâinile preşedintelui forului continental, Michel Platini.

Lucescu şi jucătorii formaţiei Şahtior au fost felicitaţi şi de preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, prezent la tribuna oficială a stadionului Şukru Saracoglu din Istanbul.

După primirea trofeului, jucătorii şi oficialii echipei ucrainene au coborât pe peluza arenei din Istanbul, pentru poza oficială şi pentru a arăta trofeul fanilor care au asistat la finala Cupei UEFA. Pe peluză a fost prezent şi patronul clubului Şahtior, Rinat Ahmetov, care l-a felicitat şi s-a fotografiat cu Mircea Lucescu.

La meciul disputat la Istanbul a fost prezent şi selecţionerul României, Răzvan Lucescu, fiul lui Mircea Lucescu, precum şi soţia antrenorului.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close