Antena 3 CNN Sport Fotbal extern A schimbat mingea cu arma! Nihat, jucătorul turc de la Villarreal, obligat să facă armata

A schimbat mingea cu arma! Nihat, jucătorul turc de la Villarreal, obligat să facă armata

A schimbat mingea cu arma! Nihat, jucătorul turc de la Villarreal, obligat să facă armata
05 Iul 2009   •   16:46

Fotbalistul Nihat Kahveci se află în Turcia, unde şi-a început serviciul militar, la infanterie, în regiunea Burdur. Nu e nimic trist în asta; jucătorul cel puţin nu are niciun regret şi nu consideră perioada cu pricina drept o povară.
"Am venit aici pentru serviciul meu militar. Sunt mulþumit şi mândru", a declarat Nihat în presa turcă, citat de Mediafax.
Sportivul se poate prevala de prevederile unei legislaţii speciale din Turcia, potrivit cărora cetăţenii turci care îşi desfăşoară activitatea în afara ţării pot efectua doar 21 de zile de serviciu militar, având posibilitatea să plătească o anumită sumă de bani, într-o monedă străină, pentru restul perioadei.
Dacă Nihat este un personaj cunoscut, obligat să se supună legiilor ţării sale, cu siguranţă şi alte nume cu rezonanţă în Turcia se află în aceeaşi situaţie. Pentru că întâmplarea face ca sportivul să fie coleg de armată cu fiul primului ministru turc, funcţionar la sediul din Statele Unite al Băncii Mondiale.
Dacă executarea serviciului militar este un lucru cert pentru Nihat, nu se ştie sigur la ce echipă va juca acesta: va rămâne la Villarreal sau la ajunge la Beşiktaş, după cum informează cotidianul ?La Vanguardia?, citat de Mediafax.
Impresarul Murat Kus a declarat, potrivit sursei citatate, că "Nihat este încã jucãtor al echipei Villarreal. Nu este clar ce se va întâmpla dupã serviciul militar. Vom discuta."
Nihat a fost omul meciului în Turcia-Cehia de la Euro 2008, când a scos echipa sa naţională din grupe, înscriind două goluri de poveste în minutele 87, respectiv 89. Turcia a câştigat atunci cu scorul de 3-2.
Foto: haberler.com

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Villarreal turcia
Citește mai multe din Fotbal extern
» Vezi toate știrile din Fotbal extern
Cele mai noi știri
Parteneri
x close