Antena 3 CNN Sport Formula 1: Oscar Piastri a câştigat Marele Premiu al Azerbaidjanului: „Această cursă este una dintre cele mai bune din cariera mea”

Formula 1: Oscar Piastri a câştigat Marele Premiu al Azerbaidjanului: „Această cursă este una dintre cele mai bune din cariera mea”

oscar piastri
Este al doilea succes pentru Oscar Piastri / sursă foto: Instagram-Formula 1
de Roxana Mihăiescu    |    15 Sep 2024   •   17:00

Oscar Piastri (McLaren) a câştigat, duminică, Marele Premiu al Azerbaidjanului, a 17-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Este al doilea succes, după cel de la ediţia din acest an a Marelui Premiu al Ungariei.

La Baku, pe locul doi s-a clasat Charles Leclerc (Ferrari), pe trei a terminat George Russell (Mercedes), pe patru Lando Norris (McLaren), pe cinci Max Verstappen (Red Bull), pe şase Fernando Alonso (Aston Martin), pe şapte Alexander Albon (Williams), pe opt Franco Colapinto (Williams), pe nouă Lewis Hamilton (Mercedes) şi pe zece Oliver Bearman (Haas).’

Oscar Piastri: „Nu există curse relaxate în Formula 1, dar cred că această cursă este una dintre cele mai bune din cariera mea”

După cursă, Piastri a vorbit despre prestația sa de pe circuit.

Potrivit acestuia, cursa de pe circuitul urban de la Baku este „una dintre cele mai bune din carieră.”

„Am încercat la startul cursei să trec în față. Nu am avut ritmul necesar. După intrările la boxe am fost destul de aproape, aveam o aderență mult mai bună.

Credeam că dacă nu voi trece pe început de sprint, nu voi trece niciodată. Am reușit însă și am ținut de acea poziție cu toate puterile. Nu există curse relaxate în Formula 1, dar cred că această cursă este una dintre cele mai bune din cariera mea.

(...) Având în vedere unde eram când m-am alăturat acestei echipe, ultima echipă, iar acum conducând clasamentul... Am îmbunătățit mașina, nu credeam că este posibil să fim aici. Aștept cu nerăbdare să vedem ce ne rezervă viitorul”, a spus Oscar Piastri, după victoria din Marele Premiu de Formula 1 al Azerbaidjanului.

Antena va transmite exclusiv Formula 1 în România în următorii 3 ani. 

×
Citește mai multe din Sport
» Vezi toate știrile din Sport
Cele mai noi știri
Parteneri
x close