Antena 3 CNN Sport Formula 1: Charles Leclerc va pleca din pole position la Marele Premiu al Azerbaidjanului

Formula 1: Charles Leclerc va pleca din pole position la Marele Premiu al Azerbaidjanului

leclerc
Charles Leclerc (Ferrari) va pleca duminică din pole position / sursă foto: Profimedia Images
de Roxana Mihăiescu    |    14 Sep 2024   •   18:02

Pilotul monegasc Charles Leclerc (Ferrari) va pleca duminică din pole position în Marele Premiu al Azerbaidjanului, etapa a 17-a a Campionatului Mondial de Formula 1, pe circuitul urban de la Baku.

Sâmbătă după-amiază, Leclerc a avut cel mai bun timp în calificări (1:41.365), după ce a fost cel mai rapid şi vineri seara, în runda a doua a antrenamentelor libere, iar în cea de-a treia sesiune, de sâmbătă dimineaţa, a avut al doilea cel mai rapid timp.

Tot din linia 1, dar de pe poziţia a doua, va pleca duminică australianul Oscar Piastri (Mc Laren -Mercedes), iar de pe poziţia a 3-a va porni spaniolul Carlos Sainz Jr (Ferrari) care-l va avea coleg de linie pe mexicanul Sergio Perez (Red Bull).

Campionul en-titre şi liderul la zi al clasamentului general, olandezul Max Verstappen (Red Bull), va lua startul de pe poziţia a 6-a (linia a 3-a), în spatele britanicului George Russell (Mercedes), în timp ce multiplul campion mondial Lewis Hamilton (Mercedes) va pleca de pe locul 7, linia a 4-a, înaintea spaniolului Fernando Alonso (Aston Martin), poziţia a 8-a.

Leclerc obţine astfel al patrulea pole-position consecutiv la Marele Premiu al Azerbaidjanului. 

×
Citește mai multe din Sport
» Vezi toate știrile din Sport
Cele mai noi știri
Parteneri
x close