Antena 3 CNN Sport FCSB a fost amendată de UEFA, după ultimul meci din preliminariile Ligii Campionilor. Cât au de plată roş-albaştrii

FCSB a fost amendată de UEFA, după ultimul meci din preliminariile Ligii Campionilor. Cât au de plată roş-albaştrii

echipa de fotbal a fcsb meci sparta praga eliminare liga campionilor
Jucatorii formatiei FCSB inainte de inceperea meciului de fotbal contra echipei Sparta Praga din a doua mansa din turul 3 preliminar UEFA Champions League, disputat pe stadionul Steaua din Bucuresti. Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    22 Aug 2024   •   01:19

FCSB a fost amendată de UEFA pentru incidentele de la meciul retur cu Sparta Praga, pierdut 2-3, care a dus la eliminarea din Liga Campionilor, în turul trei preliminar.

Comisia de Disciplină din cadrul UEFA a deschis o anchetă şi au existat cinci capete de acuzare împotriva roş-albaştrilor. FCSB a fost găsită vinovată la toate categoriile şi a primit amenzi în valoare totală de 29.000 de euro.

Conduita nesportivă a echipei, care presupune că cel puţin şase jucători sau membri ai staff-ului primesc cartonaşe galbene, a adus o amendă de 6.750 de euro.

Pentru că rezervele sau alţi oficiali au intrat pe gazon după fluierul final, roş-albaştrii au mai primit o sancţiune de 5000 de euro.

Campioana României are de plătit încă 2.500 de euro pentru aruncarea unor obiecte din tribune, dar cea mai mare sancţiune financiară, de 15.000 de euro, a fost dată pentru scandările suporterilor, care l-au înjurat pe portarul Spartei la fiecare degajare.

FCSB îşi continuă totuşi drumul în cupele continentale. Astăzi, va înfrunta gruparea austriacă LASK, în play-offul Europa League. 

Cum a fost eliminată FCSB din Liga Campionilor, după ce a fost învinsă de Sparta Praga cu 3-2 la București

După 1-1 în deplasare, campioana României plătit preţul pentru o primă repriză catastrofală, în care a primit trei goluri, marcate de Veljko Birmancevic (13, 28 - penalty) şi Lukas Haraslin (37). FCSB a jucat mai bine în partea secundă, a marcat de două ori, prin Darius Olaru (60) şi Malcom Edjouma (85), dar nu a reuşit mai mult.

Sparta a dominat autoritar primul sfert de oră şi golul a venit firesc. La un corner (13), la care portarul Târnovanu a fost pasiv şi ezitant, Soerensen a reluat cu capul, Lixandru a respins de pe linia porţii, dar Birmancevic a reluat plasă de la un metru. FCSB a replicat imediat, dar portarul Vindahl nu a avut emoţii la lovitura de cap a lui Ngezana (15).

Oaspeţii au fost din nou periculoşi, prin Olatunji (16), al cărui şut la colţul scurt a fost prins de Târnovanu. Ştefănescu (18) a şutat la colţul lung, dar mingea s-a dus pe lângă poartă.

Sparta s-a desprins pe tabelă dintr-un penalty transformat de Birmancevic (28), după ce Olatunji a fost lovit cu capul de Dawa la un duel aerian. O nouă ezitare a defensivei bucureştene a făcut ca scorul să devină unul de forfait, Haraslin (37) a trecut uşor de Creţu şi a tras la colţul lung, fără speranţe pentru Târnovanu.

Olatunji (40) şi Haraslin (44) au avut şi ei situaţii notabile.

FCSB a fost periculoasă chiar înainte de pauză, dar Băluţă (45) a tras pe lângă colţul lung, iar Ştefănescu (45) a şutat slab din careu, fără probleme pentru portarul danez. În debutul reprizei secunde, scorul putea lua proporţii, dar Târnovanu l-a blocat pe Olatunji (52), scăpat singur.

FCSB a reuşit să reducă din diferenţă prin Olaru (60), care a profitat de căderea lui Birmancevic şi a marcat frumos, cu un şut cu efect. Popa (76) a reluat pe lângă poartă din poziţie dificilă, iar FCSB a reuşit să înscrie şi al doilea gol, prin Edjouma (85), care a reluat cu capul centrare excelentă a lui Olaru.

Echipa antrenată de Charalambous a sperat în ultimele minute că va trimite meciul în prelungiri, dar nu a reuşit acest lucru, deşi a atacat şi cu Târnovanu în careul advers.

FCSB a plătit preţul pentru erorile făcute în defensivă, astfel că părăseşte competiţia.

Campioana României va continua în play-off-ul Europa League, în care va înfrunta formaţia austriacă LASK Linz. FCSB va juca primul meci în deplasare, pe 22 august, iar manşa secundă la Bucureşti, pe 29 august.

×
Subiecte în articol: FCSB UEFA amenda Liga Campionilor
Citește mai multe din Sport
» Vezi toate știrile din Sport
Cele mai noi știri
Parteneri
x close