Antena 3 CNN Sport F1: Lando Norris a câștigat Marele Premiu al Olandei: „Este un sentiment încântător”

F1: Lando Norris a câștigat Marele Premiu al Olandei: „Este un sentiment încântător”

BeFunky-collage - 2024-08-25T175944.627
Lando Norris a câștigat Marele Premiu al Olandei / foto: Instagram-Formula 1
de R.M.    |    25 Aug 2024   •   18:00

Lando Norris a obţinut a doua victorie a carierei în Formula 1 la Marele Premiu al Ţărilor de Jos. Max Verstappen nu a reuşit să obţină a patra victorie consecutivă pe circuitul de la Zandvoort şi a terminat pe locul II, iar Charles Leclerc (Ferrari) pe locul III.

Britanicul Lando Norris (McLaren), plecat din pole position, a câştigat duminică Marele Premiu al Olandei, a 15-a etapă a sezonului de Formula 1, fiind urmat de olandezul Max Verstappen (Red Bull), campionul mondial en titre, pe locul II, şi monegascul Charles Leclerc (Ferrari), pe locul III.

 

Lando Norris, prima reacție după ce a câștigat Marele Premiu al Olandei

După ce Max Versttapen a avut un start fabulos şi l-a depăşit pe Norris, cursa a luat o întorsătură incredibilă în turul 18. Atunci, Norris l-a depăşit pe Versttapen şi a dominat autoritar cursa.

Pilotul britanic a declarat că totul a decurs bine, iar cursa a fost destul de ușoară.

„Este un sentiment încântător. Nu aș spune că e o cursă perfectă, turul 1 nu a fost bun. Dar totul a mers bine după, mașina a fost excelentă, l-am putut depăși pe Max.

A fost o cursă destul de ușoară pentru noi astăzi. Am și eu foarte mulți fani olandezi, sunt convins că unii sunt supărați totuși.

Credeam din turul 5 sau 6 că Max se va distanța, dar nu a reușit să facă acest lucru. Apoi ritmul lui a fost din ce în ce mai slab și am reușit să îl depășesc”, a spus Lando Norris.

Max Verstappen, după ce a fost învins de Lando Norris

Chiar dacă a avut un start fabulos şi l-a depăşit pe Norris, Max Verstappen nu a reușit să se mențină pe tot parcursul cursei, astfel că a fost învins de pilotul britanic.

„Am avut un start foarte bun. Am încercat tot ce am putut astăzi. În timpul cursei a devenit foarte clar că nu suntem suficienți de rapizi.

Știu că avem starturi foarte bune, am fost încrezător că vom avea unul și aici. Aceasta a fost cursa pe care am reușit să o fac, am obținut doar locul al doilea”, a spus Max Verstappen.

Următoarea cursă va fi în Italia, la Monza, în weekendul 30 august - 01 septembrie.

Formula 1, Formula 2 şi Formula 3 se vor vedea în următorii trei ani în AntenaPLAY. Toate cursele de Formula 1 din 2024 sunt în direct pe Antena 1, Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY.

×
Citește mai multe din Sport
» Vezi toate știrile din Sport
Cele mai noi știri
Parteneri
x close