Antena 3 CNN Sport Euro 2024: Elveţia s-a calificat în sferturi, după ce a eliminat Italia cu 2-0

Euro 2024: Elveţia s-a calificat în sferturi, după ce a eliminat Italia cu 2-0

Euro 2024: Elveţia s-a calificat în sferturi, după ce a eliminat Italia cu 2-0
Echipa naţională a Elveţiei sărbătorind calificarea în sferturile de finală la EURO 2024. Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iun 2024   •   21:24

Selecţionata Elveţiei s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, după ce a învins fără drept de apel echipa Italiei, deţinătoarea titlului, cu scorul de 2-0 (1-0), sâmbătă seara, pe Olympiastadion din Berlin, în primul meci din optimile de finală, notează Agerpres. 

Fosta adversară a României din preliminarii s-a impus prin golurile marcate de Remo Freuler (37) şi Ruben Vargas (46), în faţa unei echipe care a fost o umbră a celei care câştiga titlul continental în urmă cu trei ani.

Elveția s-a calificat în fazele eliminatorii după ce a obținut locul al doilea în Grupa A, din care au mai făcut parte Germania, Ungaria și Scoția. De cealaltă parte, Italia a terminat pe poziția a doua în Grupa B, din care au mai făcut parte Spania, Croația și Albania.

Ultimul succes al Elveției împotriva Italiei a fost în mai 1993, într-un meci de calificare la Cupa Mondială. La EURO 2020, Italia a învins Elveţia cu 3-0 în faza grupelor.

Elveţia, care are o singură înfrângere în ultimele sale 18 meciuri (8 victorii, 9 egaluri), în faţa României, în preliminarii, va juca în sferturile de finală contra învingătoarei dintre Anglia şi Slovacia.

România joacă marți în optimile EURO 2024

În optimile EURO 2024 „tricolorii” lui Edi Iordănescu vor întâlni Olanda. Partida este programată marți, 2 iulie, de la ora locală 18:00, pe stadionul din Munchen.

EURO 2024: Precizările FRF privind achiziția biletelor pentru meciul România - Olanda din optimi

UEFA a informat FRF că nu mai există bilete suplimentare disponibile pentru meciul România - Olanda, din optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal 2024. Cu toate acestea, UEFA a anunțat că vor fi puse la vânzare pe platforma UEFA Ticketing ultimele bilete rămase cu două zile înainte.

Stadionul din Munchen, cu o capacitate de aproximativ 64.000 de locuri pentru meciurile de la EURO 2024, este locul de desfășurare a acestui meci. Din totalul locurilor disponibile, UEFA a rezervat câte 7.000 de bilete pentru fiecare dintre echipele calificate în faza optimilor de finală. Restul biletelor au fost vândute deja înainte de a se cunoaște echipele participante la această fază a competiției.

×
Subiecte în articol: EURO 2024 meci fotbal Elvetia Italia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Armata lui Kim Jong Un a fost la un pas să îşi distrugă capitala
x close