Antena 3 CNN Sport EURO 2024: Anglia s-a calificat în sferturi, după ce a eliminat Slovacia cu 2-1

EURO 2024: Anglia s-a calificat în sferturi, după ce a eliminat Slovacia cu 2-1

EURO 2024: Anglia s-a calificat în sferturi, după ce a eliminat Slovacia cu 2-1
Echipa Angliei sarbatorind calificarea in sferturi la EURO 2024. Sursa foto: Facebook UEFA EURO 2024
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iun 2024   •   22:21

Selecţionata Angliei s-a calificat cu emoţii în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, printr-o victorie cu scorul de 2-1 (0-1, 1-1), după prelungiri, cu Slovacia, duminică seara, pe Arena AufSchalke din Gelsenkirchen, notează Agerpres. 

Vicecampioana europeană a evitat în ultimul moment eliminarea, după două sclipiri într-un meci modest. Ivan Schranz (25) a deschis scorul pentru slovaci, dar Jude Bellingham a egalat in extremis (90+5) şi a trimis meciul în prelungiri, unde Harry Kane (91) a semnat golul victoriei.

Deşi a avut o posesie covârşitoare, selecţionata ''Three Lions'' a trimis primul şut pe poartă abia în minutele adiţionale ale meciului. Echipa antrenată de Gareth Southgate a arătat o lipsă acută de mobilitate şi inspiraţie, atât la construcţie, cât şi la finalizare

Anglia a fost aproape de a mai puncta o dată în finalul prelungirilor, dar Toney a şutat peste poartă de la 16 metri, pe contraatac (120+1).

Anglia, care va juca în sferturi contra Elveţiei, rămâne fără înfrângere în faţa Slovaciei, cu şase victorii şi un egal. La EURO 2016, în grupă, meciul direct s-a încheiat nedecis, 0-0.

De remarcat că şapte din ultimele zece meciuri ale Angliei în fazele eliminatorii ale EURO au avut nevoie de prelungiri, iar cinci de lovituri de departajare. Anglia nu va putea conta în sferturi pe fundaşul Guehi, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.

Anglia - Slovacia 2-1 (0-1, 1-1), după prelungiri
Au marcat: Jude Bellingham (90+5), Harry Kane (91), respectiv Ivan Schranz (25).

România joacă marți în optimile EURO 2024

În optimile EURO 2024 „tricolorii” lui Edi Iordănescu vor întâlni Olanda. Partida este programată marți, 2 iulie, de la ora locală 18:00, pe stadionul din Munchen.

EURO 2024: Precizările FRF privind achiziția biletelor pentru meciul România - Olanda din optimi

UEFA a informat FRF că nu mai există bilete suplimentare disponibile pentru meciul România - Olanda, din optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal 2024. Cu toate acestea, UEFA a anunțat că vor fi puse la vânzare pe platforma UEFA Ticketing ultimele bilete rămase cu două zile înainte.

Stadionul din Munchen, cu o capacitate de aproximativ 64.000 de locuri pentru meciurile de la EURO 2024, este locul de desfășurare a acestui meci. Din totalul locurilor disponibile, UEFA a rezervat câte 7.000 de bilete pentru fiecare dintre echipele calificate în faza optimilor de finală. Restul biletelor au fost vândute deja înainte de a se cunoaște echipele participante la această fază a competiției.

×
Subiecte în articol: EURO 2024 Anglia Slovacia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Viktor Orban a ajuns la Kiev, în prima sa vizită oficială în Ucraina
x close