Antena 3 CNN Sport Emma Răducanu, implicată într-un scandal internațional. Și-a luat antrenor rus

Emma Răducanu, implicată într-un scandal internațional. Și-a luat antrenor rus

Scandal internaţional după ce tenismena de origine română Emma Răducanu şi-a luat antrenor rus. Analiştii şi politicienii din Marea Britanie spun că tânăra care ocupă acum locul 10 în clasamentul WTA va fi folosită în propaganda Kremlinului.

BeFunky-collage (25)
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    30 Iul 2022   •   14:02

Emma Răducanu a fost avertizată că va fi folosit folosită pentru propaganda rusă, după ce l-a angajat pe Dimitri Tursunov, născut Moscova, pentru a fi antrenorul ei de tenis.

Tenismena s-a s-a oprit la această decizie după ce Tursunov a avut rezultate foarte bune cu numărul 2 mondial, însă s-a despărțit de estonian după openul francez, tocmai datorită faptului că pașaportul său rusesc nu îi permitea să călătorească, multe țări nu-i acordau viză.

Decizia Emmei Răducanu i-a șocat pe mulți dintre parlamentari.

Unul dintre aceștia, președintele grupului parlamentar britanic pentru Rusia, a sfătuit-o pe Emma Răducanu să renunțe la această numire.

Kreminul va prezenta asta ca o lovitură și un indiciu că Regatului Unit nu-i pasă cu adevărat de războiul din Ucraina, așa că va fi o adevărată rușine dacă Emma merge mai departe cu această numire. 

Dimitri Tursunov s-a născut Rusia, dar și-a petrecut cea mai mare parte a vieții sale în Statele Unite.

×
Subiecte în articol: Emma Răducanu antrenor rus
Citește mai multe din Sport
» Vezi toate știrile din Sport
Cele mai noi știri
Parteneri
x close