Antena 3 CNN Sport Eduard Novak se retrage din sportul paralimpic și nu va concura vineri la Paris: „Nu e egal și just în niciun fel”

Eduard Novak se retrage din sportul paralimpic și nu va concura vineri la Paris: „Nu e egal și just în niciun fel”

eduard novak
Eduard Novak are în palmares o medalie de aur şi trei de argint. FOTO: Profimedia Images
de Bianca Chirilă    |    05 Sep 2024   •   20:05

Eduard Novak a anunţat, joi, că nu va concura vineri la Jocurile Paralimpice de la Paris şi chiar se retrage din sportul paralimpic, considerând că „nu mai este pentru oamenii cu dizabilităţi”.

„M-am gândit foarte bine la concursul de mâine, cursa de fond cu cele două categorii - C5 şi C4 - comasate. Din totalul de 26 de sportivi de la start, doar trei sunt sportivi cu proteză. Cred că acest sport nu se mai poate numi paracycling, mă simt în plus şi consider că acest concurs nu este egal şi just în niciun fel. Tocmai de aceea, cu părere de rău vă anunţ că mâine nu voi mai lua startul. Mă retrag din cursă şi mă retrag oficial şi din acest sport care nu mai este pentru oamenii cu dizabilităţi şi care a ajuns acum victima intereselor politice ale unor ţări dominante. Vă mulţumesc pentru tot sprijinul!”, a notat Novak pe Facebook.

Eduard Novak încheie Jocurile Paralimpice de la Paris cu un bilanţ de două locuri șapte (la 1.000 m contratimp pe pistă şi urmărire 4000 m pe pistă) şi un loc 10 (la contratimp individual pe şosea).

Novak are în palmares o medalie de aur, obţinută în 2012, la Londra, şi trei de argint, câştigate la ediţiile din 2008, 2012 şi 2020.

×
Citește mai multe din Sport
» Vezi toate știrile din Sport
Cele mai noi știri
Parteneri
x close