Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Platini: Nu urăsc Anglia. E una dintre favoritele la câştigarea Cupei Mondiale

Platini: Nu urăsc Anglia. E una dintre favoritele la câştigarea Cupei Mondiale

Platini: Nu urăsc Anglia. E una dintre favoritele la câştigarea Cupei Mondiale
28 Apr 2010   •   20:01



De când a fost numit la conducerea forului european, Michel Platini a fost acuzat de "anglofobie". Preşedintele UEFA spune însă că nu este "anti-englez" şi chiar a mărturisit că Anglia este una dintre favorite pentru câştigarea Cupei Mondiale din Africa de Sud.

Platini a lansat un atac la adresa cluburilor care se ascund în spatele unor munţi de datorii, iar acesta a fost perceput ca un atac direct la adresa formaţiilor Chelsea, Liverpool şi Manchester United. Francezul respinge însă orice sugestie referitoare la xenofobie sau că agenda lui urmăreşte alte interese decât cele care fac bine fotbalului.

"Nu sunt anti-englez. Dacă vreau să schimb regulile în Liga Campionilor sunt acuzat că o fac împotriva Angliei. Nu este adevărat. Nu am nimic împotriva fotbalului englez. Iubesc fanii din Anglia!", a declarat Platini pentru The Times.

Dragostea lui merge chiar mai departe şi preşedintele UEFA spune că Anglia este una dintre principalele favorite la trofeul mondial din 2010. "Am trei favorite. Brazilia, Spania şi Anglia. Sau Anglia, Brazilia şi Spania dacă preferaţi. Aceste echipe au calitatea şi capacitatea să câştige. Sunt cele mai bune trei formaţii din lume. Dar dacă vor juca împotriva Franţei, Germaniei sau Italiei atunci nu au victoria garantată. Acestea sunt cele mai bune trei echipe, iar în spatele lor sunt alte zece foarte greu de învins", a spus Platini.

De ce Anglia? "Pentru că are jucători buni şi un antrenor bun. A trecut mult timp de când Anglia nu a mai câştigat Cupa Mondială şi cred că acum este un moment bun, cu jucători ca Terry, Lampard, Gerrard şi Rooney", a mai spus Platini.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Michel Platini Anglia
Citește mai multe din Cupa Mondială
» Vezi toate știrile din Cupa Mondială
Cele mai noi știri
Parteneri
x close