Olanda a învins, marţi, Uruguay cu scorul de 3-2 şi s-a calficat în finala Cupei Mondiale din Africa de Sud, unde va întâlni Germania sau Spania. Jucătorii şi antrenorul "Portocalei Mecanice" nici nu ştiu cum să se bucure pentru această performanţă şi spun că nici nu se gândesc să nu cucerească primul trofeu suprem din istoria Olandei.
"Este extraordinar că am ajuns aici. Au trecut 32 de ani (n.r. - de la ultima finală jucată de Olanda la o Cupă Mondială), este incredibil. Putem fi mândri, ţinând cont că venim dintr-o ţară atât de mică", a declarat antrenorul batavilor, Bert van Marwijk, potrivit Mediafax.
Golgeter al Olandei şi al Cupei Mondiale, la egalitate cu spaniolul David Villa, mijlocaşul Wesley Sneijder este de părere că nu există competiţie mai importantă decât Cupa Mondială, iar calificarea în finală este o performanţă extraordinară. Sneijder, câştigător în acest an al Serie A, Cupei Italiei şi Ligii Campionilor cu Inter Milano, a marcat 5 goluri la Cupa Mondială până în acest moment.
"A fost într-adevăr dificil, însă totul s-a încheiat cu bine, am ajuns în finală. Cel mai important era să câştigăm. Acum, suntem atât de aprope de titlu. Nu există nimic mai important decât Cupa Mondială. Este o performanţă fantastică", a declarat Wesley Sneijder.
Marcatorul golului doi al Olandei, Arjen Robben, glumeşte că dacă va pierde în finală cu Germania, nu va mai avea curaj să se întoarcă la echipa de club, Bayern Munchen.
"Sunt două echipe mari care se întâlnesc în cealaltă semifinală. Oricine va ajunge acolo, va merita prezenţa. Dacă vom juca cu Germania, cu siguranţă trebuie să câştigăm, altfel nu am curaj să mă mai întorc", a spus Robben.
Echipa naţională a Olandei nu a câştigat niciodată Cupa Mondială la fotbal, cu toate că a avut una dintre cele mai temute generaţii în anii '70, faimoasă pentru "fotbalul total" pe care îl practica. În 1974, Olanda a fost învinsă de RF Germană în finala de la Munchen, iar în 1978 de Argentina în finala de la Buenos Aires. Johan Cruyff nu a jucat decât în 1974, el neparticipând în 1978 din motive care sunt încă obscure.
Antena3.ro