Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Japonia - Camerun 1-0. Niponii obţin prima victorie la o Cupă Mondială găzduită în afara ţării lor

Japonia - Camerun 1-0. Niponii obţin prima victorie la o Cupă Mondială găzduită în afara ţării lor

Japonia - Camerun 1-0. Niponii obţin prima victorie la o Cupă Mondială găzduită în afara ţării lor
14 Iun 2010   •   19:03



Asiaticii au obţinut a doua victorie la Cupa Mondială din Africa de Sud. După ce Coreea de Sud a învins cu 2-0 Grecia, cealaltă gazdă a turneului din 2002, Japonia, a trecut cu 1-0 de o reprezentantă a continentului negru.

Cu super-vedeta Eto'o în teren, Camerun nu a reuşit să îl învingă pe Eji Kawashima şi a cedat trei puncte în urma golului înscris de Honda în minutul 38. Aceasta a fost prima înfrângere a Camerunului într-o partidă inaugurală la Cupa Mondială, în timp ce niponii au câştigat primul lor meci într-o competiţie mondială care nu a fost găzduită de ţara lor.

Japonia şi-a arătat prima oară colţii în minutul 25, când Daisuke Matsui a înscris, însă din ofsaid, în timp ce Eto'o a fost izolat în prima repriză şi nu a reuşit nicio acţiune interesantă. Cu şapte minute înainte de finalul primei reprize, Japonia a găsit calea spre gol. Daisuke Matsui a centrat de pe partea dreaptă, mingea a trecut peste apărarea africanilor şi l-a găsit pe Keisuke Honda nemarcat, care a şutat rapid pentru 1-0.

Prima ocazie a Camerunului a venit la trei minute după pauză şi a coincis cu trezirea lui Samuel Eto'o. Atacantul lui Inter şi-a depăşit adversarul direct, a făcut slalom printre alţi doi fundaşi, a fost tras de tricou, însă a rămas pe picioare şi a întors pentru Eric Choupo-Moting, care a ratat totuşi cu brio.

Japonia a părut sigură în apărare, iar în atac a trecut pe lângă 2-0 în minutul 81, când Hamidou Souleymanou a respins şutul lui Makoto Hasebe la Shinzi Okazaki, care a trimis mingea în bară. Era totuşi într-o poziţie de ofsaid, însă una la limită. Camerun a bifat şi ea o bară patru minute mai târziu, când fundaşul Stephane Mbia a preluat mingea la 30 de metri şi a şutat în forţă. Ghinionul pentru africani a continuat şi în ultimul minut al prelungirilor, când Eiji Kawashima a respins in extremis şutulu lui Mohammadou Idrissou.

Au evoluat echipele:
Japonia: 21. Kawashima - 5. Nagatomo, 22. Nakazawa, 4. Tulio, 3. Komano - 2. Abe - 8. Matsui (9. Okazaki '69), 18. Honda, 17. Hasebe (20. Inamoto '88), 7. Endo - 16. Okubo (12. Yano '82). Antrenor: Takeshi Okada.

Camerun: 16. Souleymanou - 19. Mbia, 3. Nkoulou, 5. Bassong, 2. Ekotto - 21. Matip (10. Emana '63), 11. Makoun (8. Geremi '75), 18. Eyong - 9. Eto'o, 15. Webo, 13. Choupo-Moting (17. Idrissou '75). Antrenor: Paul Le Guen.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Cupa Mondială
» Vezi toate știrile din Cupa Mondială
Cele mai noi știri
Parteneri
x close