Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Cele mai frumoase goluri de la Cupa Mondială din Brazilia

Cele mai frumoase goluri de la Cupa Mondială din Brazilia

agerpres_7619356.jpg
de M.T.    |    15 Iul 2014   •   11:26

Cupa Mondială din Brazilia, care s-a încheiat cu victoria Germaniei, a egalat recordul de goluri marcate la o ediţie, 171, stabilit în Franţa, în 1998.

Cifrele confirmă că am asistat la unul dintre cele mai spectaculoase turnee din istorie, iar la acest lucru a contribuit şi frumuseţea golurilor marcate în Brazilia.

Site-ul FIFA a nominalizat 15 goluri şi şi-a invitat cititorii să-l voteze pe cel mai frumos dintre ele, însă, până vom avea rezultatele finale, Antena 3 vă propune un Top 3 al reuşitelor de la Cupa Mondială din această vară.

Locul 3: Robin van Persie (Olanda) vs. Spania

A fost începutul sfârşitului pentru campioana mondială din 2010. Spania conducea cu 1-0 şi părea că va intra cu acest avantaj la pauza meciului cu Olanda. A venit însă golul lui van Persie, o lovitură cu capul din plonjon, peste un Iker Casillas rămas fără replică, iar echipa lui Louis Van Gaal s-a dezlănuţuit în repriza a doua, impunându-se în cele din urmă cu 5-1.

Locul 2: Tim Cahill (Australia) vs. Olanda

De această dată, olandezii au fost la "primire". Cahill a egalat pentru Australia cu o execuţie a la Van Basten, în finala Europeanului din 1988, deşi fotbalistul de 34 de ani nu se afla într-un unghi la fel de închis. Însă execuţia sa a fost extrem de dificilă şi rămâne una memorabilă, în ciuda faptului că Olanda a câştigat meciul cu 3-2.

Locul 1: James Rodriguez (Columbia) vs. Uruguay

Decarul columbian a cucerit titlul de golgheter al Cupei Mondiale, primul fotbalist din ţara sa care reuşeşte o astfel de performanţă, dar momentul său de glorie l-a reprezentat meciul din optimile de finală cu Uruguay. Columbia s-a impus cu 2-0, ambele goluri fiind marcate de jucătorul de 23 de ani al lui AS Monaco. Cel prin care a deschis scorul a fost extradordinar: preluare pe piept cu spatele la poartă şi şut din voleu de la 25 de metri. Goalkeeperul uruguayan Fernando Muslera nu a avut nicio şansă.

×
Citește mai multe din Cupa Mondială
» Vezi toate știrile din Cupa Mondială
Cele mai noi știri
Parteneri
x close