Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Argentina - Nigeria 1-0. Fundaşul Heinze aduce punctele într-o echipă cu Messi, Tevez şi Higuain

Argentina - Nigeria 1-0. Fundaşul Heinze aduce punctele într-o echipă cu Messi, Tevez şi Higuain

Argentina - Nigeria 1-0. Fundaşul Heinze aduce punctele într-o echipă cu Messi, Tevez şi Higuain
12 Iun 2010   •   19:03

Echipa lui Diego Maradona a debutat cu o victorie la Cupa Mondială din Africa de Sud, după un meci neașteptat de dificil cu Nigeria. Argentina a luat conducerea încă din minutul 7, dar apoi s-a chinuit să își creeze ocazii. Când acestea au apărut, Messi și compania le-au ratat cu seninătate. Nigerienii antrenați de suedezul Lagerback nu au profitat, însă, de greșelile din apărarea sudamericanilor.
Argentina, una dintre echipele cu jucătorii cei mai apreciaţi şi antrenorul cel mai criticat, a început excelent partida de la Johannesburg cu Nigeria. Combinaţiile dintre Messi şi Tevez au făcut mari probleme fundaşilor lui Lars Lagerback, dar amândoi au ratat ocazii rarisime. Golul a venit, totuşi, foarte repede. Veteranul de 35 de ani Veron a pus mingea din corner la 11 metri, fundaşul Heinze a plonjat spectaculos şi a trimis cu capul la vinclu, deschizând scorul în minutul 6.
Văzându-se în avantaj argentinienii au mai luat piciorul de pe acceleraţie, iar Nigeria a avut mai multe şanse de a pune mari probleme. Cu toate acestea, jucătorii africani au avut probleme să-i domine pe fundaşii centrali Samuel şi Demichelis, limitându-se la şuturi neinspirate din poziţii dificile. Spre finalul reprizei, Argentina a părut din nou inspirată în ofensivă, iar Messi şi Di Maria au făcut o fază de zile mari la o lovitură liberă. Portarul Enyeama a scos, însă, un gol ca şi făcut de la vinclu.
Ceva a părut să îi împiedice pe sudamericani să se dezlănţuie şi în repriza a doua. Combinaţiile între cei trei atacanţi, Higuain, Tevez şi Messi au devenit tot mai rare şi Maradona a încercat să schimbe ceva, introducându-i în teren pe Maxi Rodriguez şi pe Diego Milito. Ocaziile s-au înmulţit la ambele porţi din acest moment. Dacă Messi a irosit un contraatac de 4 contra 2, Kalu Uche a ratat o reluare din vole singur cu portarul Romero.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Diego Maradona CM2010
Citește mai multe din Cupa Mondială
» Vezi toate știrile din Cupa Mondială
Cele mai noi știri
Parteneri
x close