Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Arbitrii de la Cupa Mondială, examinaţi atent de FIFA la o clinică din Zurich

Arbitrii de la Cupa Mondială, examinaţi atent de FIFA la o clinică din Zurich

Arbitrii de la Cupa Mondială, examinaţi atent de FIFA la o clinică din Zurich
15 Mar 2010   •   19:19

90 de arbitri de pe toate continentele vor oficia, în iunie, în partidele de la Cupa Mondială de fotbal din Africa de Sud. Pentru a se asigura că arbitrii vor fi la nivelul pretenţiilor, FIFA le-a cerut acestora să se prezinte la Zurich pentru teste medicale, mentale şi fizice detaliate. Pe lângă performanţele fizice, FIFA este interesată de sănătatea tuturor participanţilor de la CM, încercând să evite evenimente tragice cauzate în special de probleme ale inimii.
Un arbitru central performant trebuie să alerge într-o partidă de fotbal la fel de mult precum un mijlocaş. Din acest motiv, FIFA nu acceptă orice "fluieraş" pentru cele mai vizionate partide ale lumii. Aşa se face că în perioada 25 februarie - 6 martie toţi cei 90 de arbitri care vor conduce meciurile din Africa de Sud au trecut pe la Zurich unde au fost testaţi fizic şi nu numai. Autoritatea şi autocontrolul au fost calităţi esenţiale pe care examinatorii au vrut să le găsească la arbitri, potrivit FIFA.com.
FIFA ceruse încă din 2006 ca jucătorii să fie testaţi pentru a fi depistaţi cei cu probleme cardiace, iar în 2010 a implementat această măsură, numită investigaţie medicală pre-competiţională (PCMA). Arbitrii de la Cupa Mondială au fost examinaţi astfel: examen general fizic, investigaţii sangvine, examen ortopedic, test cardio şi testare a pregătirii fizice.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FIFA arbitri CM2010
Citește mai multe din Cupa Mondială
» Vezi toate știrile din Cupa Mondială
Cele mai noi știri
Parteneri
x close