Antena 3 CNN Sport Controversă după ce fotbalistul de 16 ani a murit, la 3 zile după ce a fost trimis acasă de la urgențe. Piscina a fost închisă

Controversă după ce fotbalistul de 16 ani a murit, la 3 zile după ce a fost trimis acasă de la urgențe. Piscina a fost închisă

BeFunky-collage (45)
Piscina din care tânărul fotbalist a luat bacteria a fost închisă | Sursă colaj foto: Captură video Antena 3 CNN
de Andreea Ştefan    |    26 Iul 2024   •   12:13

Scandal de amploare după moartea fotbalistului de 16 ani care a murit la spital, după ce ar fi luat o bacterie dintr-o piscină. Băiatul a ajuns iniţial la Spitalul din Râmnicu Sărat, cu vărsături. Medicii i-au pus o perfuzie și l-au trimis acasă, însă adolescentul a revenit la camera de gardă, trei zile mai târziu, într-o stare mult mai gravă. Decesul ar fi survenit din cauza septicemiei şi a unei forme de meningită.

Sorin Florin Nazîru, un adolescent în vârstă de 16 ani din Râmnicu Sărat, fotbalist de performanță, a murit la Institutul Matei Balș din București. Băiatul a ajuns, vinerea trecuta, la Spitalul din Râmnicu Sărat, cu vărsături, după ce a fost la o piscină din oraș. Medicii i-au pus o perfuzie și l-au trimis acasă, însă adolescentul a revenit la camera de gardă, trei zile mai târziu, într-o stare mult mai gravă. Se pare că băiatul avea meningită.

Direcția de Sănătate Publică și Protecția Consumatorului Buzău sunt în alertă și au demarat ample cercetări după moartea tânărului.

Dispariția fulgerătoare a băiatului ridică mari semne de întrebare mai ales că acesta era sportiv de performanță, iar antrenorii săi nu cunosc să fi avut probleme de sănătate.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public cu privire la faptul că un adolescent ar fi decedat după o zi petrecută la piscină, în localitatea Râmnicu Sărat, județul Buzău, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Buzău s-a autosesizat, fapt pentru care s-a dispus efectuarea unui control pentru verificarea legalității și a modului de funcționare al operatorului economic, precum și a condițiilor privind modul de desfășurare a prestării serviciilor la piscina deținută de către acesta.

Echipa de comisari a constatat faptul că unitatea nu deține buletin de analize fizico-chimice și microbiologice, până la data prezentului control, și de asemenea nu deține un registru în care să fie menționate:

  • rezultatele buletinelor de analiză la apă,
  • concentrațiile clorului rezidual liber,
  • valorile ph-ului,
  • temperatura apei,
  • periodicitatea de primenire a apei, fapt care trebuie efectuat zilnic cu schimbarea a 1/3 din volumul apei,
  • dezinfecția bazinului,
  • substanțele dezinfectante utilizate.

De asemenea, în regulamentul afișat la locație nu este menționat numărul de persoane care se pot afla în piscină, acesta fiind stabilit prin proiectul de construire a piscinei.

Apa din incintă nu era limpede, la data și ora controlului, putând fi observate pe pereții laterali o dungă verde, iar pe fundul piscinei, pe alocuri pete verzi, acestea fiind formate ca urmare a dezvoltării algelor în apa din piscină.

  • Controlul a fost extins și la unitatea de alimentație publică, unde au fost constatate mai multe nereguli:
    utilizarea de produse și servicii nesigure, prin folosirea unor produse alimentare pentru care nu se putea stabili data procesării și încadrarea în data limită de consum
  • utilizarea unui mijloc de cântărire neomologat și neverificat metrologic.

Ca urmare, comisarii din cadrul CJPC Buzău au aplicat 3 amenzi contravenționale în valoare de 35.000 lei și 1 avertisment, pentru folosirea cântarului neomologat, și, totodată, au dispus oprirea temporară a activității de prestări servicii pentru piscină până la remedierea tuturor deficiențelor”, a transmis Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Buzău într-un comunicat.

Primele informații oficiale obținute în urma anchetei demarate de medicii epidemiologi din cadrul DSP Buzău arată că vineri, pe 19 iulie, băiatul ar fi fost la o piscină din Râmnicu Sărat, iar în jurul orei 11.00 a fost dus de urgență la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat de un văr mai mare, în vârstă de 22 de ani. Când a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe, băiatul ar fi avut stare febrilă și vărsături. Din primele cercetări medicale ar fi reieșit că a avut insolație și un edem cerebral, astfel că i s-a administrat o perfuzie după care starea băiatului s-ar fi îmbunătățit. După cinci ore, adolescentul a fost lăsat să plece acasă.

La trei zile după această prezentare, mai exact pe 22 iulie, la ora 5.40, Sorin Florin Nazîru este adus din nou la spital de sora sa, în stare gravă. Avea febră mare, diaree și vărsături. I s-au luat probe de sânge, însă starea lui se înrăutățea de la o oră la alta, astfel că medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat au decis transferul la Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș" din București. Din păcate, băiatul a decedat în cursul zilei de miercuri.

„Direcția de Sănătate Publică s-a autosesizat după apariția informațiilor în spațiul public potrivit cărora băiatul de 16 ani ar fi murit după ce ar fi luat o bacterie de la o piscină din orașul Râmnicu Sărat. Am început cercetările pentru a vedea când s-a prezentat la unitatea din Râmnicu Sărat și în ce stare. Pot să vă spun că deocamdată nu avem nicio informare de la spitalul din București unde se spune că ar fi fost transferat și unde a decedat", au declarat pentru sansanews.ro, surse din cadrul DSP Buzău.

În același timp, și Protecția Consumatorului Buzău s-a autosesizat și a demarat verificări la piscina din Râmnicu Sărat. Inspectorii OPC sunt astăzi în control la unitatea respectivă și au anunțat că vor lua probe de apă din piscină.

În paralel cu verificările oficiale, sunt mai multe voci care susțin că moartea băiatului ar fi fost provocată de o bacterie pe care ar fi luat-o de la piscina la care a fost vineri. Deocamdată, nu există o confirmare oficială în acest sens.

Cert este că, cei care l-au cunoscut pe sportivul de 16 ani spun că nu ar fi avut probleme de sănătate mai ales că era jucător profesionist de fotbal unde se fac periodic controale medicale.

De altfel, cluburile la care Sorin Florin Nazîru a jucat au fost primele care au reacționat și au postat mesaje de condoleanțe după dispariția fulgerătoarele a jucătorului care promitea să facă performanță la mari echipe ale României.

×
Citește mai multe din Sport
» Vezi toate știrile din Sport
Cele mai noi știri
Parteneri
x close