Antena 3 CNN Sport Cât costă să faci înot în România: Performanță pe banii părinților, în țara cu bazine lăsate în paragină

Cât costă să faci înot în România: Performanță pe banii părinților, în țara cu bazine lăsate în paragină

bazin inot bucuresti
Bazin de înot privat, în București. Sursa foto: Antena 3 CNN
de Bogdan Borza    |    Mia Lungu    |    31 Iul 2024   •   13:07

Performanţa istorică a lui David Popovici a umplut de mândrie o ţară întreagă, cu atât mai mult cu cât excelează într-un sport care nu este în prim plan în România. Majoritatea părinților care au copii dornici să înoate se confruntă cu dificultăți majore în a le oferi acces la bazinele de înot. Asta pentru că prețurile pentru antrenamente sunt adesea foarte mari.

Pentru a face înot azi trebuie să faci mari eforturi financiare și fizice pentru că accesul este foarte dificil și deloc la îndemână.

Vorbim despre investiţii de milioane de euro nefinalizate de zeci de ani, fie de bazine lăsate în paragină, culmea și de unele noi închise imediat după inaugurare. În prezent, în jur de 50 de bazine de stat sunt funcţionale. Numai patru dintre ele sunt olimpice.

Performaţa lui David Popovici are un efect vizibil pentru cluburile private într-o cerere mai mare pentru cursuri de înot sau în dorinţa copiiilor de a călca pe urmele campionului român. Un fenomen similar a fost de exemplu şi cu tenisul, după rezultatele Simonei Halep, care au creat un apetit pentru acest sport.

La bazinele private, costurile pentru părinţi pornesc de la 350 lei pe abonamentul de opt şedinţe la antrenamente de grup, dar pot ajunge uşor la 1.600 lei pentru abonamentul cu antrenor personal la bazinele cluburilor private.

×
Subiecte în articol: înot de performanță bazine de înot
Citește mai multe din Sport
» Vezi toate știrile din Sport
Cele mai noi știri
Parteneri
x close