Antena 3 CNN Sport Campion mondial, suspendat și lăsat fără titlu pentru dopaj

Campion mondial, suspendat și lăsat fără titlu pentru dopaj

jon jones.jpg
Foto: Facebook
10 Noi 2016   •   13:45

Jon Jones, unul dintre starurile artelor marţiale mixte (MMA) din Statele Unite, a fost suspendat şi deposedat de titlul de campion mondial UFC la categoria semigrea, informează AFP.

Jones a primit marţi, din partea Agenţiei americane antidoping (USADA), o suspendare de un an în urma unui control efectuat în luna iulie, care a relevat prezenţa unei substanţe dopante provenind dintr-un medicament destinat îmbunătăţirii performanţelor sexuale.

"Potrivit informaţiilor obţinute de tribunalul disciplinar, Jones nu este un trişor. El nu ştia că medicamentul conţinea o substanţă considerată drept dopantă. Însă a dat dovadă de neglijenţă şi nu va mai putea practica sportul său timp de un an, urmând să piardă aproximativ nouă milioane de dolari", a indicat USADA într-un comunicat.

În urma anunţului Agenţiei antidoping americane, UFC (Ultimate Fighting Championship), cel mai important organizator de lupte MMA, un sport foarte apreciat în Statele Unite şi, totodată, foarte violent, a decis să-i retragă titlul de campion intermediar, pe care i-l atribuise în aprilie, după forfaitul campionului en titre, compatriotul său Daniel Cormier, accidentat.

Jon Jones, care a câştigat 22 dintre cele 23 de lupte pe care le-a disputat în cariera sa, nu se află la prima abatere. În 2015, UFC l-a deposedat de titlul de campion la categoria semigrea din motive disciplinare, după un accident rutier în urma căruia a fugit de la locul faptei.

În luna iulie 2016, el a declarat forfait cu numai trei zile înaintea meciului foarte aşteptat împotriva lui Cormier, după ce a primit notificarea din partea USADA referitoare la controlul său pozitiv.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: campion mondial suspendat dopaj
Citește mai multe din Sport
» Vezi toate știrile din Sport
Cele mai noi știri
Parteneri
x close