Antena 3 CNN Sport Ca să poată merge la Olimpiadă, un sportiv australian și-a amputat degetul: A fost cea mai bună opțiune

Ca să poată merge la Olimpiadă, un sportiv australian și-a amputat degetul: A fost cea mai bună opțiune

jucator de hochei pe iarba
Jucătorul australian de hochei pe iarbă Matt Dawson a ales să-şi amputeze o parte dintr-un deget pentru a putea participa la Jocurile Olimpice FOTO: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iul 2024   •   11:36

Jucătorul australian de hochei pe iarbă Matt Dawson a ales să-şi amputeze o parte dintr-un deget pentru a putea participa la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, potrivit AFP citată de Agerpres.

Dawson (30 de ani), care a făcut parte din echipa medaliată cu argint în urmă cu trei ani la Tokyo, şi-a fracturat recent degetul inelar de la mâna dreaptă, ceea ce a pus sub semnul întrebării participarea sa la o a treia ediţie a Jocurilor Olimpice.

Medicii l-au sfătuit să-l pună în ghips şi să-l lase să se refacă sau să-şi amputeze partea superioară. El a optat pentru a doua soluţie şi a fost supus unei intervenţii în această săptămână.

"Am luat decizia potrivită cu un chirurg, nu doar pentru a avea ocazia de a juca la Paris, dar şi pentru viitor", a declarat acesta pentru postul australian Channel Seven, în timp ce se îmbarca la bordul unui avion cu destinaţia Franţa.

"Cea mai bună opţiune a fost să-mi amputez partea de sus a degetului. Este o mică schimbare, dar şi o provocare", a adăugat acesta.

Antrenorul australian Colin Batch a salutat această incredibilă demonstraţie de angajament: "Acest lucru nu este ceva ce un antrenor poate decide pentru un jucător".

"Întregul merit îi revine lui Matt. Este evident că el este foarte determinat pentru a putea juca la Paris. Eu nu sunt sigur că aş fi făcut-o, dar el a făcut asta, deci este fabulos", a adăugat antrenorul său.

Australia va întâlni Argentina, campioana olimpică din 2016, la debutul său la Jocurile Olimpice de la Paris, pe 27 iulie.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close