Antena 3 CNN Sport Bruxelles refuză să găzduiască meciul Belgia - Israel, din Liga Naţiunilor, din motive de securitate

Bruxelles refuză să găzduiască meciul Belgia - Israel, din Liga Naţiunilor, din motive de securitate

fotbal
Oficialii oraşului Bruxelles consideră că este "imposibil" să găzduiască meciul de fotbal dintre Belgia şi Israel, programat pe 6 septembrie în Liga Naţiunilor. Sursă foto: Arhivă Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iun 2024   •   20:46

Oficialii oraşului Bruxelles spun că nu este posibil să organizeze meciul dintre Belgia - Israel, din Liga Naţiunilor, pe 6 septembrie, programat pe stadionul Stade Roi Baudouin" din Laeken, din motive de securitate legate de războiul din Gaza, relatează AFP, citat de news.ro. 

Decizia de a refuza organizarea acestei partide a fost luată de Primăria din Bruxelles, care a subliniat că "în această perioadă deosebit de tulbure, va provoca, fără îndoială, manifestaţii şi contramanifestaţii de amploare, compromiţând astfel siguranţa spectatorilor, a jucătorilor, a locuitorilor din Bruxelles şi, de asemenea, a forţelor de poliţie".

La rândul său, Federaţia belgiană de fotbal a declarat că speră la găsirea unor soluţii pentru a face posibilă partida, adăugând că ar fi fost de acord să se joace meciul "fără public".

"Căutăm o soluţie pentru a putea juca meciul de acasă împotriva Israelului. Aceasta este o chestiune care ţine de Belgia, nu de noi", a declarat Shlomi Barzel, purtătorul de cuvânt al Federaţiei israeliene de fotbal.

"Situaţia umanitară şi de securitate din Gaza şi numeroasele sale repercusiuni au obligat municipalitatea din Bruxelles să informeze URBSFA (federaţia belgiană de fotbal) a explicat municipalitatea.

×
Citește mai multe din Sport
» Vezi toate știrile din Sport
Cele mai noi știri
Parteneri
x close