Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Vinokourov preia tricoul roz în Turul Italiei, după trei etape haotice în Olanda

Vinokourov preia tricoul roz în Turul Italiei, după trei etape haotice în Olanda

Vinokourov preia tricoul roz în Turul Italiei, după trei etape haotice în Olanda
11 Mai 2010   •   14:19


Morile de vânt din Olanda au fost nişte avertismente subtile pentru cei care credeau că Turul Italiei şi-a găsit locaţia perfectă pentru startul cursei din acest an, scrie Eurosport. Vânturile puternice de luni au contribuit la o serie de căzături în etapa a treia dintre Amsterdam şi Middelburg, după o zi cu probleme similare în etapa a doua spre Utrecht.

În ciuda faptului că organizatorii spun că în jur de un milion de persoane au vizionat secţiunea olandeză a cursei, mulţi rutieri se vor bucura acum că Giro, o cursă de trei săptămâni, se întoarce în Italia începând cu etapa a patra. "Ce etapă dificilă. Vânt, căzături şi mult haos", a declarat Damiano Cuengo, câştigătorul din 2004, într-un comunicat al echipei Lampre.

Campionul mondial Cadel Evans din Australia a avut chiar mai mult de suferit, fiind nevoit să cedeze tricoul roz de lider lui Alexandre Vinokourov de la Astana. "Echipa a mers grozav azi. Nu ai cum să nu te bucuri când termini cursa aşa. Echipa este în mare formă şi putem face o figură frumoasă şi la contratimpul pe echipe, de miercuri", a spus sportivul kazah.

Etapa a fost câştigată de belgianul Wouter Weylandt, rutierul de 25 de ani terminând în faţa sprinterului australian Graeme Brown de la Rabobank, în timp ce locul trei i-a revenit lui Robert Foster.

Clasamentul general:
1. Alexandre VINOKOUROV KAZ AST 10h07'18" 0
2. Richie PORTE AUS SAX + 0"
3. David MILLAR ECO GRM + 1"
4. Vincenzo NIBALI ITA LIQ + 5"
5. Marcel SIEBERG ALL THR + 7"

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Alte sporturi
» Vezi toate știrile din Alte sporturi
Cele mai noi știri
Parteneri
x close