Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Valverde, premiat pentru victoria din clasamentul sistemului ProTour

Valverde, premiat pentru victoria din clasamentul sistemului ProTour

Valverde, premiat pentru victoria din clasamentul sistemului ProTour
22 Oct 2008   •   13:01

Spaniolul Alejandro Valverde şi directorul sportiv al celor de la Caisse d'Epargne, Eusebio Unzúe, au fost premiaţi de către preşedintele Uniunii Cicliste Internaţionale, irlandezul Pat McQuaid, pentru victoria din clasamentul zdruncinatului sistem ProTour, respectiv cea mai bună echipă.
Într-o ceremonie restrânsă, alături de Pat McQuaid şi Vittorio Adorni, sponsorul principal al echipei a primit, în sfârşit, primele veşti bune, după ce criza financiară mondială a văduvit banca franceză de vreo 600 de milioane de euro. Valverde şi-a văzut încununate cele 13 victorii din calendarul competiţional, printre care Liège-Bastogne-Liège şi etapa inaugurală din Turul Franţei, preluând pentru a doua oară în carieră ?tricoul alb?.
?Este cel mai bun an din cariera mea. Am arătat că sînt un rutier complet. Această victorie vine după curse ca Dauphiné Libéré, San Sebastián sau Campionatele Spaniei. Mulţumesc tuturor pentru ajutorul acordat", a mărturisit Valverde la finalul ceremoniei desfăşurate în Paris, citează Gazeta Sporturilor.
Rutierul de 28 de ani a anunţat că va participa anul viitor în Turul Franţei cu speranţa că va reuşi să ocupe un loc pe podium, sau, de ce nu, chiar să se impună în cea mai tare competiţie din lume.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close