Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Schiorii de la Vancouver protestează pentru condiţiile precare de la Jocurile Olimpice

Schiorii de la Vancouver protestează pentru condiţiile precare de la Jocurile Olimpice

Schiorii de la Vancouver protestează pentru condiţiile precare de la Jocurile Olimpice
06 Mar 2010   •   22:11

Un grup de schiori care au participat la proba de combinată nordică la Jocurile Olimpice de la Vancouver au înaintat sâmbătă o scrisoare Federaţiei Internaţionale de Schi. Coordonaţi de austriacum Felix Gottwald în acest demers, sportivii au contestat felul în care s-a desfăşurat concursul de sărituri cu schiurile, spunând că ar fi fost defavorizaţi.
Pe 25 februarie, atunci când proba s-a defăşurat la Whistler, condiţiile meteo erau propice pentru orice numai pentru sărituri cu schiurile nu. Cu toate acestea, organizatorii i-au trimis pe sportivi la trambulină, iar ei consideră acum că aşa au pierdut poziţii importante în clasament.
"Faptul că s-a permis desfăşurarea unei probe în astfel de condiţii, care nu garantează egalitatea de şanse la Jocurile Olimpice, relevă fie incompetenţă, fie ignoranţă, fie ambele", transmit sportivii.
Scrisoarea a fost dată de o delegaţie a schiorilor unui reprezentant al FIS, Walter Hofer, căruia i s-a comunicat de asemenea că dacă aceste practici nu dispar ei vor intra curând în grevă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: jo 2010 vancouver contestatie
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close