Ei vor avea parte de o luptă grea, având în vedere că vor fi 150 de concurenţi care vor lupta individual, scorul ţării fiind reprezentat de suma punctajelor concurenţilor.
"Participarea este o mare performanţă. Ar fi bine ca această calificare să aducă cât mai muţi practicanţi de parapantă în România, pentru că nu este un sport mai periculos decât altele. Din păcate, lumea află doar de accidente şi nu are datele reale despre acest sport. Am avut un an bun în 2008, iar rezultatele se văd. Ne-am apropiat de sportivi care practică de ani buni parapanta şi cu o dotare net superioară. Avem şi alţi sportivi de valoare în România, dar nu pot urca din cauza dotărilor şi a cheltuielilor. Sper că vom obţine rezultate bune, pentru a urca în punctaje cât mai mult posibil. Cred că diferenţa de temperatură va fi o altă experienţă. Din câte am reuşit să mă informez, noapte e frig acolo, între 0 şi plus 3 grade, însă ziua urcă la plus 25 sau chiar 30 de grade", a spus Adrian Toma.
Condiţiile în care se va face deplasarea sunt, din păcate, un bun indicator al lipsei de fonduri din acest sport. Deşi echipa are un antrenor coordonator, maestrul emerit Dan Cojocaru, acesta nu va putea merge în Mexic din motive financiare. Cei trei vor trebui să suporte din propriile buzunare cheltuielile pentru deplasare, masă, cazare şi taxa de participare, ajungându-se la o sumă totală de 2000 de euro de persoană. Din aceasta, un sfert reprezintă taxa de participare.
Antrenorul Dan Cojocaru a explicat situaţia: "Federaţia trebuia să acopere taxele de participare, însă este început de an şi nu are buget aprobat. E totuşi o mare performanţă că avem echipa naţională calificată la un astfel de concurs, la 16 ani de când se practică acest sport în România".
Foto: www.infotravelromania.ro
Antena3.ro