Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Românca Dorottya Buzaş, medaliată cu argint la biatlon, în proba de sprint 6 km

Românca Dorottya Buzaş, medaliată cu argint la biatlon, în proba de sprint 6 km

Românca Dorottya Buzaş, medaliată cu argint la biatlon, în proba de sprint 6 km
22 Feb 2013   •   00:39

Sportiva română Dorottya Buzaş a câştigat medalia de argint la biatlon, în proba de 6 km sprint de la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2013.

Buzaş a fost cronometrată cu timpul de 19:34:10 minute, fără nicio penalizare în cele două sesiuni de tragere la poligon. Primul loc i-a revenit polonezei Kinga Mitoraj, în 19:11:70, iar pe trei a sosit Anastasia Merkuşina (Ucraina), în 19:37:30.

Dorottya Buzaş, în vârstă de aproape 18 ani, a adus a treia medalie pentru România la FOTE 2013, după cele de aur şi argint cucerite de Emil Imre la short track.

Nu am simţit ceva extraordinar pe podium, nu realizez încă ce s-a întâmplat. Sunt însă foarte bucuroasă, medalia este foarte frumoasă. Este foarte bine şi interesant, dar este şi obositor, pentru că eu nu sunt obişnuită cu aşa ceva. Azi după concurs, toată lumea a venit la mine, vroia să facă poze cu mine, interviuri şi am fost puţin obosită. Dacă o să am în continuare rezultate atât de bune, trebuie să mă obişnuiesc cu asta. Argintul mă motivează foarte mult, pentru că dacă am reuşit acum, pot să reuşesc şi altă dată la concursuri mari, la cupele IBU (federaţia internaţională de biatlon - n.r.) sau la campionatele mondiale de juniori”, a declarat Buzaş pentru AGERPRES.


×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close