Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Primele medalii pentru Slovenia şi Cuba, la aruncarea ciocanului, respectiv triplusalt

Primele medalii pentru Slovenia şi Cuba, la aruncarea ciocanului, respectiv triplusalt

Primele medalii pentru Slovenia şi Cuba, la aruncarea ciocanului, respectiv triplusalt
18 Aug 2009   •   03:18

Campionul olimpic Primoz Kozmus din Slovenia a câştigat prima medalie de aur din istorie pentru ţara sa la aruncarea ciocanului, învingându-l pe fostul campion olimpic Szymon Ziolkowski din Polonia. Alexei Zagornîi din Rusia a cucerit medalia de bronz.

Kozmus a preluat conducerea în finală cu a doua sa încercare, dar şi-a îmbunătăţit evoluţia la 80,84 metri la ultima aruncare, când medalia de aur era deja asigurată.

Ziolowski, aflat la cea mai bună evoluţie de când a cucerit aurul la Olimpiada din 2000 şi la Mondialele din 2001, de la Edmonton, a aruncat la 79,3 metri, în timp ce Zagornîi a atins 78,09 metri.

Cristina Bujin, locul 7 la triplusalt
Altfel, cubaneza Yargelis Savigne şi-a apărat cu succes titlul în proba feminină de triplusalt. Sportiva de 24 de ani a sărit 14,95 de metri şi a învins-o pe compatrioata Mabel Gay, cu 14,61, şi rusoaica Anna Pyatykh, cu 14,58. Cristina Bujin, reprezentanta României în finala mondială de triplusalt, a încheiat competiţia pe locul al şaptelea. Sportiva noastră a sărit 14,26 metri din prima săritură, rezultat ce i-a asigurat locul al treilea după prima serie de sărituri, dar doar locul al şaptelea la final.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close