Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Preşedintele CIO, Jacques Rogge, a fost reales şi va conduce forul până în 2013

Preşedintele CIO, Jacques Rogge, a fost reales şi va conduce forul până în 2013

Preşedintele CIO, Jacques Rogge, a fost reales şi va conduce forul până în 2013
09 Oct 2009   •   15:22

Belgianul Jacques Rogge a obţinut, vineri, al doilea său mandat la conducerea Comitetului Internaţional Olimpic, la reuniunea care are loc la Copenhaga. Rogge, care a preluat cârma CIO în 2001, pentru opt ani, de la spaniolul Jose Antonio Samaranch, va conduce instituţia până în 2013.
Un singur vot împotrivă, din 92 de opţiuni exprimate. Aceasta este încrederea de care se bucură belgianul de 67 de ani în rândul oficialilor CIO, care l-au validat pentru încă patru ani cu 88 de voturi pentru, şi trei abţineri. Voturile au fost exprimate în cadrul celei de-a 121-a reuniune a CIO, organizată la Copenhaga, şi în cadrul căreia s-a luat şi decizia ca JO din 2016 să se ţină în Brazilia, la Rio de Janeiro.
"Mi-aţi făcut o mare onoare, am realizat foarte multe lucruri împreună", a spus Rogge atunci când a aflat că va mai conduce forul încă patru ani, potrivit Mediafax.
Vicepreşedinţii CIO vor fi, în următorii patru ani, Mario Pescante din Italia şi Ser Miang Ng si Singapore. Aceştia le iau locul lui Lambis Nikolaou (Grecia) şi Chiharu Igaya (Japonia), care au ocupat aceste funcţii în ultimi patru ani.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cio
Cele mai noi știri
Parteneri
x close