Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Politica nu are ce căuta în sport! Un star argentinian a fost exclus din lot la un turneu pre-olimpic

Politica nu are ce căuta în sport! Un star argentinian a fost exclus din lot la un turneu pre-olimpic

Politica nu are ce căuta în sport! Un star argentinian a fost exclus din lot la un turneu pre-olimpic
09 Mai 2012   •   07:20

Jucătorul argentinian de hochei care a fost filmat antrenându-se pe Insulele Falkland într-un video controversat care a stârnit furie în Marea Britanie săptămâna trecută a fost exclus din lotul țării sale pentru ultimul turneu de pregătire înaintea Olimpiadei de la Londra.

Fernando Zylberberg, un mijlocaș de 34 de ani care este și căpitanul formației argentiniene, nu a fost inclus în lotul de 18 jucători care vor participa la Cupa Sultan Azlan Shah din Malaysia, ce se va desfășura între 24 mai și 4 iunie.

Veteran al Jocurilor Olimpice din 2000 și 2004, Zylberberg a făcut parte din echipa Argentinei care s-a calificat pentru Londra 2012 în calitate de campioană Pan-Americană anul trecut, iar absența lui în Malayisia alimentează zvonurile unei excluderi chiar și la turneul ce se va desfășura între 27 iulie - 12 august.

Clipul comercial realizat de televiziunea de stat a Argentinei a fost catalogat de britanici ca fiind ”lipsit de gust și insultător”. Zylberberg este filmat alergând pe lângă punctele de atracție ale insulelor britanice din Atlanticul de Sud, pentru care cele două țări s-au luptat în 1982, și exersând chiar și pe treptele Memorialului de Război închinat soldaților britanici. Materialul se încheie cu fraza: Pentru a concura pe tărâm englez, ne antrenăm pe tărâm argentinian.

Argentina cere suveranitatea asupra insulelor pe care le numește Malvine. Dar Comitetul Olimpic Argentinian a anunțat că se distanțează de această reclamă. ”Folosirea Jocurilor Olimpice pentru a susține idei politice este inacceptabilă și noi vom fi ghidați doar în adevăratul spirit olimpic în tot ceea ce vom face la Londra sau în altă parte”, a spus președintele COA, Gerardo Werthein.



×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close