Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Oficialii dau vina pe sportivul georgian în cazul tragediei de la Olimpiadă, dar fac modificări la traseu

Oficialii dau vina pe sportivul georgian în cazul tragediei de la Olimpiadă, dar fac modificări la traseu

Oficialii dau vina pe sportivul georgian în cazul tragediei de la Olimpiadă, dar fac modificări la traseu
13 Feb 2010   •   15:06

Experţii Federaţiei Internaţionale de Sanie au ajuns la concluzia că pista pe care sportivul georgian a murit nu a fost de vină pentru accidentul din timpul antrenamentelor, declarând că incidentul a avut loc din vina atletului. Nodar Kumaritashvili a murit vineri după ce a ieşit de pe pista de la Whistler şi s-a izbit de un stâlp metalic la 140 km/h.

După ce poliţia canadiană şi-a terminat cercetările, Federaţia Internaţională de Sanie (FIL) a purtat propria investigaţie şi după o inspecţie a traseului a concluzionat că atletul a fost responsabil pentru accidentul fatal. "Nu există niciun indiciu care să incrimineze defectele pistei", a declarat FIL într-un comunicat comun cu Comisia de Organizare de la Vancouver.

"Atletul a ieşit târziu din curba 15 şi nu a intrat corect în curba 16. Chiar dacă a încercat să îşi corecteze poziţia, sportivul georgian a pierdut în cele din urmă controlul saniei şi a rezultat tragicul accident", scrie site-ul oficial al competiţiei.

Mulţi consideră însă că accidentul putea fi prevenit, chiar antrenorul Rusiei, Mikhail Zavyalov, declarând că "sportivul nu a fost vinovat cu nimic", informează Ria Novosti.

În acest context, organizatorii au anunţat că proba de sanie de la Jocurile Olimpice se va desfăşura în condiţii normale, însă a menţionat şi că au fost făcute modificări pistei: profilul gheţii a fost schimbat, iar pereţii la ieşirea din virajul 16 au fost înălţaţi cu jumătate de metru.

În urma tragicului accident, delegaţia Georgiei a decis să rămână la Vancouver şi să participe la Olimpiada de Iarnă, cu aceeaşi dorinţă cu care sportivii georgieni au concurat şi la Jocurile Olimpice de la Beijing în 2008 în ciuda invaziei trupelor ruseşti în ţara lor.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close