Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Nibali câştigă etapa a 14-a în Giro d'Italia. Arroyo, noul tricou roz

Nibali câştigă etapa a 14-a în Giro d'Italia. Arroyo, noul tricou roz

Nibali câştigă etapa a 14-a în Giro d'Italia. Arroyo, noul tricou roz
22 Mai 2010   •   19:01


Rutierul Vincenzo Nibali de la Liquigas a avut parte de o coborâre de clasă şi a obţinut victoria într-o etapă montană a Turului Italiei, a 14-a, în timp ce David Arroyo de la Caisse d'Epargne a preluat tricoul roz de lider al clasamentului general.

Victoria italianului este a treia consecutivă pentru un favorit local, în timp ce Liquigas s-a bucurat de o "dublă" în această etapă, după ce Ivan Basso, un alt italian, a sosit al doilea.

Basso a fost primul într-un grup de trei rutieri, cu Michele Scarponi (Diquigiovanni-Androni) şi Cadel Evans (BMC Racing Team) completând topul primilor patru sosiţi în cursa de 201km dintre Ferrara şi Asolo, care a avut parte şi de o căţărare de categoria 1 pe Monte Grappa, folosită pentru prima oară din 1982, cu o pantă medie de 9%.

Alexandre Vinokourov de la Astana a sosit al cincelea. În spatele rutierului kazah a fost un grup din care a făcut parte şi Arroyo, a cărui performanţă a fost suficient de bună pentru a-l deposeda pe australianul Richie Porte (Saxo Bank), aflat în următorul grup, de tricoul roz.

Arroyo are acum un avans de 39 de secunde în faţa lui Porte, în timp ce Xavier Tondo de la Cervelo este la 2 minute şi 12 secunde în spatele liderului spaniol.

Victoria de etapă l-a propulast pe Nibali pe locul opt în clasamentul general şi atrage atenţia că italianul este un contracandidat la titlul din Giro 2010.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Alte sporturi
» Vezi toate știrile din Alte sporturi
Cele mai noi știri
Parteneri
x close