Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Martin Schmitt, ex-campionul subnutrit: "Mă înfometez ca să sar cu câţiva metri mai mult"

Martin Schmitt, ex-campionul subnutrit: "Mă înfometez ca să sar cu câţiva metri mai mult"

Martin Schmitt, ex-campionul subnutrit: "Mă înfometez ca să sar cu câţiva metri mai mult"
12 Ian 2010   •   15:28

Fostul campion mondial Marin Schmitt, săritor cu schiurile german ajuns la 31 de de ani, a făcut dezvăluiri surprinzătoare despre tactica pe care o foloseşte pentru a avea succes maxim atunci când sare de pe rampă. Neamţul are doar 62 de kilograme la 1,82 de metri înălţime, greutate care-l încadrează la "subnutriţie". Adică exact cum îşi doreşte Schmitt, care vrea să câştige în orice fel posibil un metru sau doi în plus.
"Dacă nu sunt apt pentru competiţii acum, este pentru că, de mulţi ani, mă menţin la o greutate extrem de limitată. Este un risc pe care trebuie să mi-l asum dacă vreau să rămân competitiv în săriturile cu schiurile", a declarat Schmitt pentru publicaţia Bild.
"Pentru a mă simţi bine, ar trebui să mai acumulez patru kilograme, ajungând la greutatea pe care o am vara, în afara sezonului competiţional. La acea greutate, m-aş putea antrena fără să mă simt obosit de fiecare dată. Dar dacă aş lua acum două sau trei kilograme, aş pierde cinci sau şase metri într-un salt", a declarat germanul.
Regumul autoimpus de Schmitt nu este unul foarte neobişnuit printre săritorii cu schiurile. Cu toate acestea, subiectul nu a fost discutat până în acest moment, el fiind primul sportiv care rupe tăcerea. Problemele sale au devenit evidente când s-a clasat pe un dezamăgitor loc 21 în "Turneul celor Patru Trambuline" de anul acesta, acuzând o oboseală cronică.
Principalul obiectiv al lui Schmitt este, acum, să se recupereze fizic până la debutul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Vancouver, din februarie.
Antena3.ro

×
Citește mai multe din Alte sporturi
» Vezi toate știrile din Alte sporturi
Cele mai noi știri
Parteneri
x close