Antena 3 CNN Sport Alte sporturi JO de la Vancouver, închise cu fast. Drapelul olimpic a fost predat oraşului rus Soci (VIDEO)

JO de la Vancouver, închise cu fast. Drapelul olimpic a fost predat oraşului rus Soci (VIDEO)

JO de la Vancouver, închise cu fast. Drapelul olimpic a fost predat oraşului rus Soci (VIDEO)
01 Mar 2010   •   13:12

17 zile au avut la dispoziţie fanii sporturilor de iarnă pentru a-şi urmări favoriţii în acţiune pe pistele, patinoarele şi pârtiile de la Vancouver. Cu toate acestea, tot ce este frumos are un sfârşit, iar Jocurile Olimpice de la Vancouver s-au încheiat, duminică, odată cu golul de aur marcat de Sidney Crosby în finala de la hochei masculin, Canada - Statele Unite. După decernarea ultimelor medalii, organizatorii pus în scenă o ceremonie cu focuri de artificii, momentul culminant fiind predarea drapelului olimpic viitoarei gazde a JO, Soci.
Unul dintre cele mai aşteptate dar şi contestate evenimente organizate de-a lungul timpului în Canada s-a încheiat perfect pentru gazde. Faimosul program canadian "Own The Podium", al cărui scop era primul loc în clasamentul medaliilor, chiar a dat roade. Chiar dacă nu s-a clasat pe primul loc în clasamentul general, Canada a încheiat cu un număr record de medalii de aur - 14. Acesta este un nou record olimpic. Cu toate acestea, totalul de 26 de medalii ale canadienilor nu a fost cel mai mare, americanii având 37, dintre care doar 9 de aur. Germania a strâns 30 de medalii, dintre care 10 de aur.

Clasamentul medaliilor:
1. SUA - 37 (9 aur, 15 argint, 13 bronz)
2. Germania - 30 (10 aur, 13 argint, 7 bronz)
3. Canada - 26 (14 aur, 7 argint, 5 bronz)
4. Norvegia - 23 (9 aur, 8 argint, 6 bronz)
5. Austria - 16 (4 aur, 6 argint, 4 bronz)
6. Rusia - 15 (3 aur, 5 argint, 7 bronz)
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close