Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Irlanda a câştigat Turneul Celor 6 Naţiuni, cu primul Grand Slam după 61 de ani (VIDEO)

Irlanda a câştigat Turneul Celor 6 Naţiuni, cu primul Grand Slam după 61 de ani (VIDEO)

Irlanda a câştigat Turneul Celor 6 Naţiuni, cu primul Grand Slam după 61 de ani (VIDEO)
22 Mar 2009   •   01:47

Ronan O?Gara a înscris cu două minute înainte de finalul ultimei partide din Turneul Celor 6 Naţiuni pentru a aduce Irlandei primul Grand Slam după 61 de ani, după victoria cu 17-15 obţinută în faţa Ţării Galilor pe stadionul Millennium din Cardiff.

Într-un final tensionat de campionat, galezul Stephen Jones a ratat o lovitură de pedeapsă la ultima fază a ultimului meci din turneu, oferind Irlandei al doilea Grand Slam din istorie şi primul titlu în Turneul Celor 6 Naţiuni din 1985 (n.r. un Grand Slam se referă la câştigarea tuturor partidelor din Turneul Celor 6 Naţiuni, în acel an).

Irlanda a înscris singurele încercări ale partidei, în cinci minute, după pauză, prin Brian O?Driscoll şi Tommy Bowe, dar campioana en-titre a rămas în joc graţie a patru lovituri de pedeapsă transformate de Stephen Jones. Acesta a înscris şi un drop-gol cu cinci minute înainte de final, pentru a oferi Ţării Galilor un avantaj de un gol. O?Gara a adus însă victoria pentru Irlanda la scurt timp.

Emoţiile pe final nu au lipsit totuşi, Paddy Wallace oferind o lovitură de penalitate gazdelor, pentru o intrare din lateral în grămadă. Stephen Jones a încercat să înscrie în ultima clipă a meciului, însă şutul său, deşi aflat pe direcţia bună, a fost cu câţiva metri mai scurt.

Vedeţi ultima lovitură de pedeapsă a partidei şi bucuria irlandezilor:


Alte rezultate:
Italia ? Franţa 8-50
Anglia ? Scoţia 26-12

Clasament final:
1. Irlanda ? 10 puncte
2. Anglia ? 6p (golaveraj +54)
3. Franţa ? 6p (+23)
4. Ţara Galilor ? 6p (+19)
5. Scoţia ? 2p
6. Italia ? 0p

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close