Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Hocheiul din Ungaria e în doliu. Ocskay Gabor, internaţional maghiar, a murit în urma unui infarct

Hocheiul din Ungaria e în doliu. Ocskay Gabor, internaţional maghiar, a murit în urma unui infarct

Hocheiul din Ungaria e în doliu. Ocskay Gabor, internaţional maghiar, a murit în urma unui infarct
25 Mar 2009   •   16:53

Un jucător fundamental pentru echipa naţională a Ungariei la hochei, Ocskay Gabor avea 34 de ani şi practica sportul de perferomanţă deşi primise unele atenţionări că ar avea probleme cu inima. Ocskay, care avea 187 de prezenţe în naţionala ţării vecine, a decedat miercuri dimineaţă, când a suferit un infarct şi nu a mai putut fi salvat.
"Sunt şocat atât eu cât şi întreaga Ungarie. Era un jucător model, respectat de toţi colegii şi de către adversari. Era jucătorul pe care orice antrenor şi-l dorea în echipă", a declarat Pat Cortina, antrenorul reprezentativei de hochei a Ungariei la aflarea oribilei veşti.
Ocskay a primit, în 2004, un avertisment că ar avea unele probleme la inimă, mai exact o afecţiune a miocardului, dar a ales să continue sportul după ce a luat o pauză de patru luni. După acest scurt răstimp a pus iar patinele în picioare şi nu s-a menajat, singura măsură pe care şi-a luat-o fiind câte un control periodic. Cum nici unul din aceste verificări ulterioare nu a scos la iveală probleme grave, a stat liniştit până în momentul în care s-a produs tragedia, anunţă Gsp.
Hocheistul a jucat toată cariera pentru o singură echipă de club, Alba Volan, fiind un simbol pentru suporterii acesteia. La echipa naţională a Ungariei a reuşit calificarea, pentru prima oară după 70 de ani, în Divizia I a Campionatului Mondial de hochei de la Sapporo, Japonia, din 2008.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close