Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal România debutează cu înfrângere la CM de handbal masculin din Suedia, în compania Croaţiei, 21-27

România debutează cu înfrângere la CM de handbal masculin din Suedia, în compania Croaţiei, 21-27

România debutează cu înfrângere la CM de handbal masculin din Suedia, în compania Croaţiei, 21-27
14 Ian 2011   •   20:46

Naţionala de handbal masculin a României a debutat cu înfrângere, vineri, la Malmo, în faţa vicecampioanei mondiale Croaţia, scor 21-27 (13-11), în meciul de debut din grupa C a Campionatului Mondial, din Suedia, informează Mediafax.
   
România a început excelent meciul de debut, deschizând scorul în minutul 3, prin Alexandru Stamate. Gabriel Florea a marcat de la 7 metri, 0-2, în timp ce Mihai Popescu bifase deja trei intervenţii în poarta României. În minutul 9, tabela arăta 0-3, croaţii având un start prost de meci, cu şapte mingi pierdute. Florea a revenit cu gol, după ce Ivo Balici a spart gheaţa pentru adversari, 1-4 (min. 10), iar acelaşi Stamate a mărit avantajul tricolorilor, 1-5, obligând Croaţia să intre la time-out (min. 13).

În minutul 15, România avea un avantaj maxim, 2-6, dar apoi a pierdut trei atacuri, croaţii revenind în doar un minut şi jumătate, la 5-6, pe contraatac. Florea a continuat să fie cel mai prolific jucător român, cu 5 goluri în minutul 25 (8-10), pentru ca, la pauză, tabela să arate de asemenea avantaj pentru handbaliştii români, 11-13.

La reluare, croaţii au arătat o altă faţă, egalând în doar patru minute, 14-14, prin Valcici, pentru ca în minutul următor Vukovici să marcheze pentru 15-14, prima dată în meci când echipa sa era în avantaj. În minutul 39, Croaţia avea trei goluri avantaj, 17-14, iar din acel moment nu a mai cedat supremaţia, în pofida eforturilor echipei României.

Scor final, 21-27, România debutând la CM cu o înfrângere pronosticată de altfel, dar greu de digerat, după ce tricolorii au dominat copios vicecampioana mondială mai bine de jumătate din meci.
   
Tot vineri, în grupa C, mai sunt programate partidele dintre Danemarca-Australia, respectiv Serbia-Algeria.
   
Tricolorii vor juca în continuare cu echipele Danemarcei (duminică), Algeriei (17 ianuarie), Australiei (19 ianuarie) şi Serbiei (20 ianuarie).
   
Obiectivul naţionalei României este calificarea în grupele principale ale competiţiei.
   
La ultima ediţie la care a participat, în 2009, reprezentativa ţării noastre s-a clasat pe locul 15.
   

×
Subiecte în articol: Handbal România Croatia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close