Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal O nouă tentativă de mituire a arbitrilor în handbal: Lada Togliatti, amendată de EHF

O nouă tentativă de mituire a arbitrilor în handbal: Lada Togliatti, amendată de EHF

O nouă tentativă de mituire a arbitrilor în handbal: Lada Togliatti, amendată de EHF
20 Aug 2009   •   17:04


Fomaţia feminină de handbal Lada Togliatti a devenit a treia echipă amendată de EHF pentru tentativa de mituire a arbitrilor. Clubul a primit o amendă de 30.000 de euro, iar doi oficiali au fost suspendaţi pentru 2 şi 5 ani, după ce au încercat să cumpere arbitrii la meciul cu Slagelse din Liga Campionilor.

Analiza tehnică a meciului din 21 ianuarie 2006 a demonstrat că arbitrii nu au influenţat în niciun moment soarta meciului. Rusoiacele s-au impus cu scorul de 29-28.

Aceasta este cea de-a treia decizie a Tribunalului de Arbitraj al EHF, după ce multipla campioană a Rusiei, Cehovskie Medvedi, a fost găsită vinovată în cazul cumpărării arbitrilor din finala Cupei Cupelor din anul 2006, urmând să fie suspendată doi ani din toate competiţiile, aminteşte Gazeta Sporturilor.

Cea de-a doua decizie a fost în cazul tentativei de mituire a arbitrilor la meciul România - Muntenegru din preliminariile CM 2009, în care selecţionerul naţionalei României, Aihan Omer, şi fostul vicepreşedinte FRH, Petre Paleu, au fost excluşi de EHF din orice competiţie internaţională pe o perioadă de cinci ani, iar FRH a fost amendată cu 27.500 de euro.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close