Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Naţionala de handbal feminin poate! România merge la Campionatul Mondial din China după 38-32 cu Belarus

Naţionala de handbal feminin poate! România merge la Campionatul Mondial din China după 38-32 cu Belarus

Naţionala de handbal feminin poate! România merge la Campionatul Mondial din China după 38-32 cu Belarus
14 Iun 2009   •   11:57

România s-a despărţit sâmbătă de două dintre cele mai bune jucătoare din istoria sa, Luminiţa Huţupan şi Steluţa Luca, dar a câştigat calificarea la Mondialul din China de anul acesta. După o victorie în deplasare în tur, România şi-a adjudecat fără probleme victoria şi în returul barajului cu Belarus, la şase puncte, şi îşi propune o evoluţie onorabilă în Asia.
Misiunea "tricolorelor" nu a fost deloc una grea, victoria din Belarus la un gol, 32-31, fiind destul de liniştitoare. Sub aceste auspicii, elevele lui Radu Voinea, au jucat bine şi la Bucureşti, în partida din Sala Polivalentă. Încă din minutul 12 scorul era, 11-4 pentru România, potrivit prosport, iar adversarele au cedat presiunii, nereuşind să revină pe tabelă până la finalul partidei. La pauză avantajul României era de şase puncte, 22-16, diferenţă care s-a păstrat până la final, tabela arătând la expirarea timpului 38-32 pentru jucătoarele noastre.
Handbalistele române şi-au permis, chiar, pe final să facă spectacol, încercând pase aeriene şi un-doiuri în faţa porţii adverse, Cristina Vărzaru fiind, cu cele 7 goluri ale sale, principala responsabilă cu spectacolul. De la adversare, Artsiukhovich a înscris cel mai mult, şi ea tot cu şapte reuşite.
România îşi va afla adversarele din grupa de la Mondial pe 15 iulie, atunci când este programată tragerea la sorţi.
?Nu am avut deloc emoţii pentru că am pregătit foarte bine meciul. În cele şase luni până la Mondiale avem timp sa punem la punct toate problemele?, a declarat Cristina Vărzaru pentru sursa citată.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close