Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal HCM Constanţa a devenit pentru a şasea oară campioana României la handbal

HCM Constanţa a devenit pentru a şasea oară campioana României la handbal

HCM Constanţa a devenit pentru a şasea oară campioana României la handbal
Foto: gsp.ro
07 Mai 2011   •   17:02

HCM Constanţa a învins sâmbătă în deplasare pe Steaua, scor 32-38, şi a devenit pentru a şasea oară campioana României la handbal. 

 
Meciul dintre Steaua şi HCM a fost echilibrat numai în prima repriză, la finalul căreia scorul era egal, 18-18. În partea a doua, constănţenii au dominat autoritar şi s-au desprins treptat, în minutul 53 conducând cu 33-27, un avantaj păstrat până la final. Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Riganas (8) şi Onyejekwe (6) de la învingători, respectiv Răpciugă (7) de la bucureşteni.
 
Pentru constănţeni este un succes important şi din alt punct de vedere. În urmă cu exact un an, antrenorul Zoran Kurtes înceta din viaţă la numai 44 de ani, din cauza unui infarct miocardic suferit în timp ce urmărea un meci de baschet la televizor în camera sa de hotel.
 
În timp ce handbaliştii HCM-ului evoluau în capitală, la Sala Sporturilor din Constanţa, fanii îl comemorau pe tehnician, aprinzând lumănări şi afişând mai multe bannere în memoria acestuia. „Am dorit să arătăm că la Constanţa valorile nu se uită. De la decesul lui Marian Cozma au trecut doi ani şi deja lumea pare să uite. La Constanţa vom face acelaşi lucru în fiecare an, îl com comemora şi nu-l vom uita. Zoran a fost cel mai mare antrenor pe care l-a avut HCM. Trăia fiecare meci ca şi cum ar fi fost ultimul, indiferent câte goluri avea echipa avantaj. Din păcate meciul cu Dinamo chiar a fost ultimul pentru el anul trecut", a spus Sorin Mihăilescu, liderul galeriei constănţene, citat de Mediafax.

×
Subiecte în articol: HCM Constanta steaua comemorare
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close