Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Gaţu: "Sportul românesc e în moarte clinică. Jucăm în sălile lui Ceauşescu"

Gaţu: "Sportul românesc e în moarte clinică. Jucăm în sălile lui Ceauşescu"

Gaţu: "Sportul românesc e în moarte clinică. Jucăm în sălile lui Ceauşescu"
29 Mar 2010   •   15:18

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, trage un semnal de alarmă şi vorbeşte despre situaţia gravă în care se află sportul din România. Şeful handbalului autohton nu înţelege cum federaţia pe care o conduce încă nu şi-a primit bugetul pe 2010 şi se gândeşte cu groază la condiţiile în care joacă echipele de handbal.
"Sportul este în moarte clinică. Suntem nevoiţi să jucăm meciuri în sălile construite de Ceauşescu. Am ajuns să ne certăm între noi, preşedinţii de federaţii, pentru bani şi pentru închirierea sălilor. Noi am înaintat către minister un necesar de 111 miliarde de lei vechi pentru anul 2010, însă ni s-a aprobat sub 50 de procente, dar am fost înţelegători, pentru că este această criză. Am fost nevoiţi să ne restrângem activitatea, iar evenimentele care nu sunt foarte importante le-am amânat pentru perioada de la sfârşitul anului, pentru că până atunci mai reuşim să atragem şi alte fonduri. Până azi, nu am primit niciun ban şi cred că nicio altă federaţie nu a primit ceva, pentru că noi am fost primii care am făcut proiectul de buget pentru anul ăsta", a declarat Gaţu pentru Mediafax.
Îngrijorările lui Gaţu nu se opresc aici. Preşedintele FRH este mulţumit că naţionala feminină va obţine calificarea la Campionatul European, dar cea masculină va avea mari probleme în acest sens.
"Echipa naţională feminină este practic calificată la Campionatul European, pentru că are aceste două meciuri cu Ucraina, iar celelalte adversare nu pot emite pretenşii. La masculin însă, este o situaţie diferită. Avem de jucat două meciuri cu Rusia, iar primul meci îl jucăm la Bucureşti, ceea ce constituie un dezavantaj pentru noi. Va fi greu, însă sperăm să reuşim să ne calificăm", a completat preşedintele FRF.
Cristian Gaţu nu consideră eşecul echipei HCM Constanţa în turul optimilor de finală ale Ligii Campionilor, cu Veszprem, o dramă. Mai important este faptul că românii au ajuns, în premieră, în acea fază a competiţiei.
"Pentru HCM Constanţa este mai greu să avanseze în fazele superioare ale competiţiei, pentru că ei acum au trecut prima dată de grupe. Totuşi sunt pe drumul cel bun şi ceea ce au realizat până acum este extraordinar. Au avut şi dezavantajul că prima partidă au jucat-o pe teren propriu, ceea ce contează atunci când joci cu o echipă apropiată ca nivel", a declarat oficialul FRH.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: HCM Constanta
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close