Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Federaţia de Handbal consideră inutilă Cupa României, aşa că nu o mai organizează

Federaţia de Handbal consideră inutilă Cupa României, aşa că nu o mai organizează

Federaţia de Handbal consideră inutilă Cupa României, aşa că nu o mai organizează
11 Mar 2009   •   15:33

Cupa României la handbal feminin este în pericol să dispară, după ce Federaţia Română de Handbal a decis să nu mai organizeze competiţia nici în acest an. Faptul că, în acest moment, calificarea în Cupa Cupelor se face tot din campionat a determinat FRH să desfiiţeze a doua competiţie internă.
Este al doilea an consecutiv în care Cupa României la handbal feminin nu se organizează, după ce nici în sezonul 2007-2008 forul handbalistic nu a considerat necesar să facă acest lucru. Motivul este unul simplu: deoarece în Cupa Cupelor se califică, în acest moment, echipa clasată pe locul al doilea din campionat, Cupa României nu îşi mai are rostul , informează Mediafax. Cristian Gaţu, preşedintele FRH, explică:
"Membrii Comisiei Tehnice din cadrul federaţiei au votat ca în Cupa Cupelor să aibă drept de joc echipa clasată pe locul secund în Liga Naţională, nu câştigătoarea Cupei României, cum era până acum. Aşa că nu se mai dispută competiţia nici în acest sezon şi se merge pe acelaşi sistem de calificare în cupele europene".
Cu toate acestea, Cupa României se va disputa în continuare la masculin, competiţia fiind programată între 13 şi 16 mai. Cupa României la handbal este cu totul diferită de ceea ce se întâlneşte la alte sporturi. Aici, echipele participante vor fi cele clasate pe locurile 1-8 în Liga Naţională. Finala cupei va avea loc pe 16 mai, potrivit sursei citate.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cupa Romaniei
Citește mai multe din Handbal
» Vezi toate știrile din Handbal
Cele mai noi știri
Parteneri
x close