Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Antrenorul Oltchimului: "Întâlnim deţinătoarea trofeului, dar încercăm să facem minunea în retur"

Antrenorul Oltchimului: "Întâlnim deţinătoarea trofeului, dar încercăm să facem minunea în retur"

Antrenorul Oltchimului: "Întâlnim deţinătoarea trofeului, dar încercăm să facem minunea în retur"
13 Mai 2010   •   15:10

Oltchim Râmnicu-Vâlcea are nevoie de o victorie la minim şapte goluri în returul finalei Ligii Campionilor cu Viborg, iar antrenorul Radu Voina este conştient că un asemenea succes ar fi aproape o minune. Viborg este campioana en-titre a Ligii Campionilor şi are nevoie doar de un scor strâns la Bucureşti, sâmbătă, pentru a-şi păstra trofeul.
"Am disputat o primă repriză a finalei, sâmbăta trecută, la Herning. Spuneam înainte că, indiferent de rezultatul de acolo, această finală se va juca în două meciuri. Din păcate, diferenţa de pe tabela de marcaj a fost puţin neaşteptată, dar asta este viaţa. Fetele şi-au dorit foarte mult să scoată un rezultat bun şi probabil că din cauza acestei dorinţe prea mari de a face lucruri pozitive s-a greşit puţin mai mult decât ar fi trebuit. Sper că fetele au uitat acea repriză, iar în scurt timp să se concentreze pentru al doilea meci. Sunt sigur că vor încerca să facă minuni. Va fi foarte greu, pentru că în faţa noastră se află campioana en-titre din Liga Campionilor, cea care a jucat cinci finale în această competiţie. Pentru noi este prima finală, dar sper ca ele să reuşească să joace ceea ce ştiu cel mai bine", a declarat antrenorul echipei Oltchim într-o conferinţă, potrivit Mediafax.
Voina consideră că o înfrângere nu ar trebui să le reducă din merite jucătoarelor de la Oltchim, întrucât simpla prezenţă în finala Ligii Campionilor este o performanţă imposibil de atins în alte sporturi în România.
"Indiferent de ceea ce se va întâmpla, aceste fete merită laude pentru că au făcut performanţă pentru sportul românesc. Am trăit în această săptămână multe lucruri care nu-şi au locul, iar fetele sunt afectate. Nu vreau să spun câţi ani au trecut de când o echipă românească, din orice sport, a jucat o finală de Liga Campionilor. Cred că aceste fete sunt mult înaintea României, ca performanţă. Numai pentru acest lucru ar trebui respectate. Se uită că jucăm o finală de Liga Campionilor, se uită că venim din Vâlcea să jucăm la Bucureşti, pentru că nu avem o sală şi se uită că sunt foarte mulţi oameni care le admiră pe fete", a explicat Voina.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close