Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Giro d'Italia: Garzelli câştigă contratimpul individual pe munte. Arroyo îşi păstrează tricoul roz

Giro d'Italia: Garzelli câştigă contratimpul individual pe munte. Arroyo îşi păstrează tricoul roz

Giro d'Italia: Garzelli câştigă contratimpul individual pe munte. Arroyo îşi păstrează tricoul roz
26 Mai 2010   •   02:28

Stefano Garzelli i-a adus Italiei a cincea victorie consecutivă de etapă în Giro, după ce a câştigat etapa a 16-a în urma temutului contratimp individual pe munte, la Plan de Corones.

Campionul din 2000 a reuşit un timp de 41 de minute şi 28 de secunde pe căţărarea de 12,9 kilometri, care a avut o ascensiune de 1080 pe verticală şi o pantă de până la 24% pe ultimii metri.

Garzelli a fost cu 42 de secunde mai rapid decât campionul mondial Cadel Evans, din Australia, în timp ce al treilea a sosit francezul John Gadret, la alte 12 secunde în urmă. Spaniolul David Arroyo şi-a păstrat avansul în clasamentul general, după ce a terminat pe locul 16 cu un timp de 43:44.

"Este una dintre cele mai frumoase victorii ale carierei. Încă nu îmi vine să cred. Arroyo a pierdut mai puţin decât mă aşteptam. Este ca un motor, îmi va fi greu să îi iau tricoul roz. Mai sunt două etape dificile, Ivan Basso şi Evans vor trebui să dea totul acolo", a declarat Garzelli.

Aceasta a fost a noua victorie de etapă în Giro pentru rutierul de la Acqua & Sapone, care a început ziua la peste jumătate de oră în spatele lui Arroyo de la Caisse d'Epargne's. Arroyo a evoluat excelent pentru a-şi păstra tricoul roz, chiar dacă avansul lui a fost redus de Basso (locul 6 în etapă) la doar 2 minute şi 27 de secunde.

Basso, campion în 2006, a urcat pe locul doi în faţa tânărului australian Richie Porte, care rămâne pe podium după ce a terminat etapa pe locul 17. Carlos Sastre, care era la două locuri în spatele rutierului tasmanian, a căzut până pe cinci în clasamentul general, în urma lui Evans, care a redus handicapul faţă de Basso de la 70 la 42 de secunde.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Alte sporturi
» Vezi toate știrile din Alte sporturi
Cele mai noi știri
Parteneri
x close