Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Eric Frenzel a cucerit titlul olimpic la combinata nordică şi a dus Germania pe primul loc în clasamentul pe medalii

Eric Frenzel a cucerit titlul olimpic la combinata nordică şi a dus Germania pe primul loc în clasamentul pe medalii

Eric Frenzel a cucerit titlul olimpic la combinata nordică şi a dus Germania pe primul loc în clasamentul pe medalii
Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    12 Feb 2014   •   17:08

Germania este noul lider al clasamentului pe medalii la Jocurile Olimpice de la Soci, după ce Eric Frenzel a cucerit titlul olimpic la combinata nordică.

Medalia de argint a fost câştigată de japonezul Akito Watabe, în timp ce norvegianul Magnus Krog a obţinut medalia de bronz.

Combinata nordică aduce împreună proba de sărituri cu schiurile de pe trambulina normală şi cea de schi fond 10 km.

Sportivii care reuşesc cele mai lungi sărituri pornesc în cursa de 10 km cu avantaj, câştigător fiind cel care trece primul linia de sosire.

La Soci, Frenzel a sărit 103 metri şi a plecat în cursa de schi fond cu un avantaj de 6 secunde faţă de Watabe, la final, avansul său fiind de 4,2 secunde. Krog a sosit al treilea, cu o întârziere de 8,1 secunde.

Francezul Jason Lamy Chappuis, campionul olimpic al probei în urmă cu patru ani, la Vancouver, s-a clasat doar pe locul 35.

În urma victoriei obţinute de Frenzel, Germania a urcat pe primul loc în clasamentul pe medalii, cu 5 de aur şi una de argint.

×
Subiecte în articol: jo2014 soci2014 JO de iarna JO de la Soci
Citește mai multe din Alte sporturi
» Vezi toate știrile din Alte sporturi
Cele mai noi știri
Parteneri
x close